700 gramų | moliūgai |
4 skiltelės | česnakas |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | salierai ((lapkočiai)) |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 vienetas | vištiena (krūtinėlė) |
šiek tiek | čiobreliai (švieži) |
šiek tiek | šalavijas (lapeliai) |
šiek tiek | sultinys |
50 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
- Žiedinių kopūstų tyrė
- Saldi agrastų sriuba
- Bulvių ir porų sriuba
- Sveikuoliška rudeninė moliūgo sriuba
- Trinta moliūgų sriuba
- Trinta bulvių sriuba
- Pievagrybių sriuba su kiaušiniu
- Kreminė salierų sriuba
- Mėlynių sriuba
- Perlinių kruopų košė
- Gardi moliūgų sriuba
- Šalta ispaniška sriuba
- Trinta brokolių ir žirnių sriuba
- Trinta bulvienė
- Šalta daržovių ir paukštienos sriuba
- Sriuba "Dieta"
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Sriuba ''Greitukė''
- Tiršta žirnių sriuba
Keptų moliūgų sriuba su vištiena
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Moliūgai,
700 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės -
Svogūnai,
2 vienetai -
Salierai, (lapkočiai),
2 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Vištiena, krūtinėlė,
1 vienetas - Čiobreliai, švieži
- Šalavijas, lapeliai
- Sultinys
-
Grietinėlė, 35%,
50 mililitrų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Moliūgą nulupti, supjaustyti riekėmis, svogūną nulupti ir ketvirčiuoti, česnako skilteles nulupti, bet nepjaustyti. Tada moliūgą, svogūną, česnako skilteles, salierą sudėti į skardą, užpilti keletu šaukštu aliejaus, pabarstyt druska ir pipirais, čiobreliais, viską rankom sumaišyti ir dėti į karštą orkaitę, kepti apie valandą, kol suminkštės.
Pasiruošiame vištienos sultinį. Išverdame vištienos filė. Pagardiname druska, pipirais.
Tada jau visą iškepusį ir suminkštėjusį moliūgą, kartu su svogūnais ir salierais, ir česnakais, dėti į puodą, ir užpilti vištienos sultiniu tiek, kad apsemtų. Pavirti dešimt minučių, išimti salierą, tada belieka tik sriubą sutrinti su spec. mikseriu ir įpilti grietinėlės arba, jei sriuba tirštoka, įpilti pieno… užvirti. Sudėti smulkintą vištienos filė.
Skrebučių gaminimas. Duoną supjaustyti kvadratėliais, ištiesti skardoje, palaisyti alyvų aliejumi ir užtarkuoti parmezano, kepti orkaitėje, kai jau vienas šonas apskrus, tada pamaišyti, dar užtarkuoti parmezano ir baigti kepti.
Komentarai