
700 gramų | moliūgai |
4 skiltelės | česnakas |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | salierai ((lapkočiai)) |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 vienetas | vištiena (krūtinėlė) |
šiek tiek | čiobreliai (švieži) |
šiek tiek | šalavijas (lapeliai) |
šiek tiek | sultinys |
50 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kreminė salierų sriuba
-
Burokėlių sriuba
-
Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
-
Sveikuoliška rudeninė moliūgo sriuba
-
Alaus sriuba
-
Pieniška brokolių sriuba
-
Prancūziška bulvių sriuba
-
Pomidorų sriuba su bazilikais
-
Arvydo pertrinta brokolių sriuba
-
Šalta ispaniška sriuba
-
Pertrinta pievagrybių sriuba
-
Trinta morkų ir moliūgų sriuba
-
Imbierinė avokadų sriuba
-
Brokolių sriuba
-
Gaspačas
-
Tiršta žirnių sriuba
-
Trinta kukurūzų sriuba
-
Sriuba (Sopa criolla)
-
Šviežių žirnių sriuba
-
Avokadų sriuba su imbieru
Keptų moliūgų sriuba su vištiena

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Moliūgai,
700 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės -
Svogūnai,
2 vienetai -
Salierai, (lapkočiai),
2 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Vištiena, krūtinėlė,
1 vienetas - Čiobreliai, švieži
- Šalavijas, lapeliai
- Sultinys
-
Grietinėlė, 35%,
50 mililitrų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Moliūgą nulupti, supjaustyti riekėmis, svogūną nulupti ir ketvirčiuoti, česnako skilteles nulupti, bet nepjaustyti. Tada moliūgą, svogūną, česnako skilteles, salierą sudėti į skardą, užpilti keletu šaukštu aliejaus, pabarstyt druska ir pipirais, čiobreliais, viską rankom sumaišyti ir dėti į karštą orkaitę, kepti apie valandą, kol suminkštės.
Pasiruošiame vištienos sultinį. Išverdame vištienos filė. Pagardiname druska, pipirais.
Tada jau visą iškepusį ir suminkštėjusį moliūgą, kartu su svogūnais ir salierais, ir česnakais, dėti į puodą, ir užpilti vištienos sultiniu tiek, kad apsemtų. Pavirti dešimt minučių, išimti salierą, tada belieka tik sriubą sutrinti su spec. mikseriu ir įpilti grietinėlės arba, jei sriuba tirštoka, įpilti pieno… užvirti. Sudėti smulkintą vištienos filė.
Skrebučių gaminimas. Duoną supjaustyti kvadratėliais, ištiesti skardoje, palaisyti alyvų aliejumi ir užtarkuoti parmezano, kepti orkaitėje, kai jau vienas šonas apskrus, tada pamaišyti, dar užtarkuoti parmezano ir baigti kepti.
Komentarai