
700 gramų | moliūgai |
4 skiltelės | česnakas |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | salierai ((lapkočiai)) |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 vienetas | vištiena (krūtinėlė) |
šiek tiek | čiobreliai (švieži) |
šiek tiek | šalavijas (lapeliai) |
šiek tiek | sultinys |
50 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trinta porų ir bulvių sriuba
-
Trinta cukinijų sriuba
-
Prancūziška žirnienė
-
Bulvių ir porų sriuba
-
Petražolių sriuba
-
Brokolių trinta sriuba
-
Šalta ispaniška sriuba
-
Pieniška brokolių sriuba
-
Alaus sriuba
-
Avokadų sriuba su imbieru
-
Trinta brokolių sriuba
-
Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
-
Žiedinių kopūstų tyrė
-
Sriuba "Dieta"
-
Trinta sriuba su salierais
-
Imbierinė avokadų sriuba
-
Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
-
Trinta brokolių ir žirnių sriuba
-
Rūgštynių kremas
-
Burokėlių sriuba
Keptų moliūgų sriuba su vištiena

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Moliūgai,
700 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės -
Svogūnai,
2 vienetai -
Salierai, (lapkočiai),
2 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Vištiena, krūtinėlė,
1 vienetas - Čiobreliai, švieži
- Šalavijas, lapeliai
- Sultinys
-
Grietinėlė, 35%,
50 mililitrų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Moliūgą nulupti, supjaustyti riekėmis, svogūną nulupti ir ketvirčiuoti, česnako skilteles nulupti, bet nepjaustyti. Tada moliūgą, svogūną, česnako skilteles, salierą sudėti į skardą, užpilti keletu šaukštu aliejaus, pabarstyt druska ir pipirais, čiobreliais, viską rankom sumaišyti ir dėti į karštą orkaitę, kepti apie valandą, kol suminkštės.
Pasiruošiame vištienos sultinį. Išverdame vištienos filė. Pagardiname druska, pipirais.
Tada jau visą iškepusį ir suminkštėjusį moliūgą, kartu su svogūnais ir salierais, ir česnakais, dėti į puodą, ir užpilti vištienos sultiniu tiek, kad apsemtų. Pavirti dešimt minučių, išimti salierą, tada belieka tik sriubą sutrinti su spec. mikseriu ir įpilti grietinėlės arba, jei sriuba tirštoka, įpilti pieno… užvirti. Sudėti smulkintą vištienos filė.
Skrebučių gaminimas. Duoną supjaustyti kvadratėliais, ištiesti skardoje, palaisyti alyvų aliejumi ir užtarkuoti parmezano, kepti orkaitėje, kai jau vienas šonas apskrus, tada pamaišyti, dar užtarkuoti parmezano ir baigti kepti.
Komentarai