šiek tiek | acto |
šiek tiek | druska |
1 kilogramas | plekšnė |
8 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
25 gramai | petražolės |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Padažui miltai pakepinami su aliejumi, sudedami smulkiai supjaustyti petražolių lapeliai ir pakepinami. Įpilama karšto vandens, acto, pasūdoma, įberiama pipirų. Padažas turi būti grietinės tirštumo.
Padažu užpilama paruošta žuvis ir kepama orkaitėje. Patiekiama atšaldyta tame pačiame inde, kuriame kepė.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Kepta skumbrė
- Žuvytės tešloje
- Kepta marinuota žuvis
- Lašiša garuose
- Žuvies pyragas
- Žuvies blyneliai su krevetėmis
- Papuošta kepta lydeka
- Lašišos užkandėlė
- Sočiausioji pica
- Virta žuvis tešloje
- Skumbrė pievagrybių padaže
- Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
- Nuostabioji paelija
- Keptas karpis pomidorų padaže
- Žuvies ir pupelių blynai
- Lašišos šašlykas su paprikomis
- Žuvies-kumpio suktinukai
- Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
- Afrikinis šamas orkaitėje su daržovėmis
Kepta plekšnė padaže
- Paruošimo laikas:
- Actas
- Druska
-
Plekšnė,
1 kilogramas -
Aliejus,
8 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
2.5 valgomojo šaukšto -
Petražolės,
25 gramai - Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuvalyta žuvis supjaustoma gabalais (jei nedidelės, pjaustyti nereikia), pasūdoma ir sudedama į ugniai atsparų stiklinį indą.
Padažui miltai pakepinami su aliejumi, sudedami smulkiai supjaustyti petražolių lapeliai ir pakepinami. Įpilama karšto vandens, acto, pasūdoma, įberiama pipirų. Padažas turi būti grietinės tirštumo.
Padažu užpilama paruošta žuvis ir kepama orkaitėje. Patiekiama atšaldyta tame pačiame inde, kuriame kepė.
Komentarai (9)
-
saulius
2012-10-24 23:37
ryt bandysiu kept %-)
-
Paulius
2011-11-17 15:53
Taigi, dviese pabandė ir palaidojo juos, matyt, nes atsiliepimų nebėra...
-
Jurgita
2011-05-16 20:05
Na bandau ragausim...kas per skonis...:)
-
Linas
2009-06-19 20:21
Nagi pabandysiu :taip: