1 vienetas | triušiena (triušis) |
20 gramų | sviestas |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Triušis nuplaunamas, nusausinamas, įdarui nupjaunama priekinė dalis — mentės ir sprandas. Likusi mėsa palyginama, apibarstoma druska su prieskoniais ir pridedama paruošto įdaro. Papilvė užsiuvama. Nugara ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų, dedama į keptuvą (nugara į viršų) ir kepama orkaitėje, dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu. Jeigu jo mažai — įpilama truputį sultinio.
Įdarui triušio mentės ir sprandas išverdama (ar iššutinama), išimami kaulai ir mėsa sumalama. Į birią ryžių košę sudedami smulkiai supjaustyti ir svieste pakepinti svogūnai, prieskoniai, druska, kiaušinis, viskas gerai sumaišoma ir sudedama malta mėsa.
Iškepęs triušis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pusdubenį ir užpilamas iškoštomis sultimis, kuriose kepė. Atskirai tiekiama bruknių košės, pomidorų, šviežių vaisių salotų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grill dešrelės
- Itališka veršienos filė
- Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše
- Lengvi kiaulienos kepsneliai
- Farširuotas žiedinis kopūstas
- Kiaulienos kepsnys su kmynais
- Avienos ir paukštienos šašlykas - kebabas
- Sūrio ir kiaušinių vyniotinis
- Šašlykai
- Zuikis - vyniotinis su šparagais ir raudona paprika
- Su kefyru marinuoti šašlykai
- Įdarytos paprikos
- Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
- Kotletukai su padažu su brokoliais
- Veršienos šašlykas
- Kiaulienos sprandinės kepsnys užkeptas špinatais ir sūriu
- Kaspinėliai su špinatais
- Italijos kukuliai
- Kibinai "Su meile"
- Jautienos šašlykas
Keptas triušis su ryžiais
- Paruošimo laikas:
-
Triušiena, triušis,
1 vienetas -
Sviestas,
20 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui reikės: triušio mentės mėsos, pusė stiklinės virtų ryžių, kiaušinis, 2 svogūnai, 20 g sviesto, truputį pipirų, lauro lapelių, kalendrų, druskos.
Triušis nuplaunamas, nusausinamas, įdarui nupjaunama priekinė dalis — mentės ir sprandas. Likusi mėsa palyginama, apibarstoma druska su prieskoniais ir pridedama paruošto įdaro. Papilvė užsiuvama. Nugara ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų, dedama į keptuvą (nugara į viršų) ir kepama orkaitėje, dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu. Jeigu jo mažai — įpilama truputį sultinio.
Įdarui triušio mentės ir sprandas išverdama (ar iššutinama), išimami kaulai ir mėsa sumalama. Į birią ryžių košę sudedami smulkiai supjaustyti ir svieste pakepinti svogūnai, prieskoniai, druska, kiaušinis, viskas gerai sumaišoma ir sudedama malta mėsa.
Iškepęs triušis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pusdubenį ir užpilamas iškoštomis sultimis, kuriose kepė. Atskirai tiekiama bruknių košės, pomidorų, šviežių vaisių salotų.
Komentarai (5)
-
Augintoja
2011-08-30 18:23
:bloga: %-)