Kalėdinis spanguolių pyragas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
| 1.5 stiklinės | miltai |
| 1 stiklinė | „dansukker“ cukrus su cinamonu |
| 0.5 stiklinės | „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“ |
| 0.5 stiklinės | kefyras |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 110 gramų | sviestas |
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
| 1 žiupsnelis | apelsinų (tarkuota žievelė) |
| 3 valgomieji šaukštai | sultys ((apelsinų)) |
| 1 žiupsnelis | druska |
| 2 stiklinės | spanguolės |
| 1 saujelė | graikiniai riešutai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
10 g. sviesto ištirpinti su cukranendrių cukrumi ir apelsinų sultimis. Pakaitinti pora minučių. Į šią masę supilti spanguoles išmaišytas su riešutais ir apelsinų žievelėm. Gautą masę gerai išmaišyti ir supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.
2.
Į miltus išmaišytus su kepimo milteliais ir druska, supilti cukrų išsuktą su cukrumi ir cinamonu. Dar supilti kefyrą ir įmušti kiaušinį. Gautą masę gerai išplakti ir supilti ant spanguolių. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje , apie 40 min. Patiekti supjaustytą nedideliais gabalėliais, puoštą plakta grietinėle.
Skanaus!
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
-
Riestainiai
-
Tortas "Seklyčia"
-
Pyragas "Karpatai"
-
Švarcvoldo vyšnių tortas
-
Paprastas pyragas su aguonomis
-
Pyragas su razinomis
-
Varškės pyragas su vyšnaitėmis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su įdaru
-
Medaus keksiukai
-
Nekeptas varškės tortas
-
Barankėlės
-
KŪČIUKAI
-
Spelta duona su sėklomis
-
Pyragėlis su uogomis
-
Šventiniai sausainiai
-
Dribsnių sausainiai
-
Tobulas mėsainis
-
Šventnis varškės pyragas su vyšniomis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
Kalėdinis spanguolių pyragas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
1.5 stiklinės -
„Dansukker“ cukrus su cinamonu,
1 stiklinė -
„Dansukker“ cukranendrių cukrus „Demerara“ ,
0.5 stiklinės -
Kefyras,
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
110 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Apelsinai, tarkuota žievelė,
1 žiupsnelis -
Sultys, (apelsinų),
3 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Spanguolės,
2 stiklinės -
Graikiniai riešutai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
10 g. sviesto ištirpinti su cukranendrių cukrumi ir apelsinų sultimis. Pakaitinti pora minučių. Į šią masę supilti spanguoles išmaišytas su riešutais ir apelsinų žievelėm. Gautą masę gerai išmaišyti ir supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.
Į miltus išmaišytus su kepimo milteliais ir druska, supilti cukrų išsuktą su cukrumi ir cinamonu. Dar supilti kefyrą ir įmušti kiaušinį. Gautą masę gerai išplakti ir supilti ant spanguolių. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje , apie 40 min. Patiekti supjaustytą nedideliais gabalėliais, puoštą plakta grietinėle.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (3)
-
inesa
2014-12-09 13:38
awwww kaip skanu
-
sarune
2014-12-08 13:23
Super
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
