Kalėdinis spanguolių pyragas
AUTORIUS:
Vilma
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 stiklinės miltai
1 stiklinė „dansukker“ cukrus su cinamonu
0.5 stiklinės „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“
0.5 stiklinės kefyras
1 vienetas kiaušiniai
110 gramų sviestas
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 žiupsnelis apelsinų (tarkuota žievelė)
3 valgomieji šaukštai sultys ((apelsinų))
1 žiupsnelis druska
2 stiklinės spanguolės
1 saujelė graikiniai riešutai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
10 g. sviesto ištirpinti su cukranendrių cukrumi ir apelsinų sultimis. Pakaitinti pora minučių. Į šią masę supilti spanguoles išmaišytas su riešutais ir apelsinų žievelėm. Gautą masę gerai išmaišyti ir supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.
2.
Į miltus išmaišytus su kepimo milteliais ir druska, supilti cukrų išsuktą su cukrumi ir cinamonu. Dar supilti kefyrą ir įmušti kiaušinį. Gautą masę gerai išplakti ir supilti ant spanguolių. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje , apie 40 min. Patiekti supjaustytą nedideliais gabalėliais, puoštą plakta grietinėle.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdinis spanguolių pyragas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. 10 g. sviesto ištirpinti su cukranendrių cukrumi ir apelsinų sultimis. Pakaitinti pora minučių. Į šią masę supilti spanguoles išmaišytas su riešutais ir apelsinų žievelėm. Gautą masę gerai išmaišyti ir supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo indą.

  2. Į miltus išmaišytus su kepimo milteliais ir druska, supilti cukrų išsuktą su cukrumi ir cinamonu. Dar supilti kefyrą ir įmušti kiaušinį. Gautą masę gerai išplakti ir supilti ant spanguolių. Kepti 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje , apie 40 min. Patiekti supjaustytą nedideliais gabalėliais, puoštą plakta grietinėle.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Vilma
Reklama:

Komentarai (2)


  • inesa 2014-12-09 13:38

    awwww kaip skanu


  • sarune 2014-12-08 13:23

    Super


Daugiau receptų