Lengvai padaromi purūs žagarėliai
AUTORIUS:
Gabrielė
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
350 mililitrų kefyras
600 gramų miltai
100 gramų cukrus
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 žiupsnelis druska
šiek tiek cukraus pudra
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Kiaušiniai išplakami su cukrumi ir kefyru.
2.
Persijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir suberiami į kiaušinių-kefyro plakinį.
3.
Užminkoma minkšta tešla.
4.
Tešla uždengiama ir paliekama 15-20 min. pastovėti.
5.
Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,3-0,5 cm storio lakštas.
6.
Supjaustoma 2-2,5 cm pločio juostelėmis.
7.
Kiekvienos juostelės viduryje padaroma nedidelė įpjova, per kurią žagarėlis perneriamas (perkišamas).
8.
Dedama į įkaitintą aliejų ir verdama iš abiejų pusių, kol žagarėliai gražiai pagelsta.
9.
Išvirę žagarėliai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
10.
Purūs žagarėliai sudedami į indą ir apibarstomi cukraus pudra. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Lengvai padaromi purūs žagarėliai

Komentarai: 34
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai: Kepimui:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušiniai išplakami su cukrumi ir kefyru.

  2. Persijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos ir suberiami į kiaušinių-kefyro plakinį.

  3. Užminkoma minkšta tešla.

  4. Tešla uždengiama ir paliekama 15-20 min. pastovėti.

  5. Stalviršis pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,3-0,5 cm storio lakštas.

  6. Supjaustoma 2-2,5 cm pločio juostelėmis.

  7. Kiekvienos juostelės viduryje padaroma nedidelė įpjova, per kurią žagarėlis perneriamas (perkišamas).

  8. Dedama į įkaitintą aliejų ir verdama iš abiejų pusių, kol žagarėliai gražiai pagelsta.

  9. Išvirę žagarėliai sudedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

  10. Purūs žagarėliai sudedami į indą ir apibarstomi cukraus pudra. Skanaus!

Receptą atsiuntė Gabrielė
Reklama:

Komentarai (34)


  • liuba 2019-03-17 17:06

    Varau nusipirkti cukraus pudros,virsiu ir as


  • zemyna 2018-02-17 16:49

    Man tesla buvo kazkokia per kieta ir reikia truputi daugiau ideti miltu nes ingridientuose buvo per mazai parasyta kad ideti miltu.reiketu kazkur miltu ideti 800g..


  • Lina 2018-02-17 15:29

    Uzminkiau tesla pabandysiu!


  • Audronė vetra 2018-02-16 21:38

    Katik išbandžiau ši receptą.isties
    Patiko


  • [email protected] 2017-12-06 22:18

    Zagareliai


  • Regina Leipcigas 2017-09-28 12:00

    Butinai pameginsiu pagaminti


  • Regina 2017-06-08 08:42

    ZagarelaiLabaiskanu lengvaPadarit


  • maryte 2017-04-06 16:34

    Tikrai lbai skanus tik dar gabaliuka lydito sviesto


  • Asta 2017-03-12 12:11

    Skanus


  • Radvile 2017-03-12 12:07

    Labai skanu


Daugiau receptų