Migdolų nuga
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
500 gramų migdolai (kapoti)
1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė)
0.5 arbatinio šaukštelio cinamonas
125 gramai medus
250 gramų cukrus
2 vienetai kiaušiniai (baltymai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Migdolus paspraginti sausoje keptuvėje. Suberti apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti.
Atšaldytus baltymus išplakti iki standžių putų.
Saldžią masę virti, kol gražiai pagels. Paskui pamažu supilti į baltymų putas. Dažnai ir gerai maišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą, viršų išlyginti riebalais ištepta mentele. Padėkite į šalytuvą sustingti bent 12 valandų.
Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti mažais gabaliukais ir palikti, kad sukietėtų. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Migdolų nuga

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Migdolus paspraginti sausoje keptuvėje. Suberti apelsinų žievelę, cinamoną, cukrų ir sudėti medų. Masę pakaitinti, dažnai maišyti.
Atšaldytus baltymus išplakti iki standžių putų.
Saldžią masę virti, kol gražiai pagels. Paskui pamažu supilti į baltymų putas. Dažnai ir gerai maišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo skardą, viršų išlyginti riebalais ištepta mentele. Padėkite į šalytuvą sustingti bent 12 valandų.
Iškepusią ir atvėsusią nugą supjaustyti mažais gabaliukais ir palikti, kad sukietėtų. Skanaus!

Reklama:

Komentarai (4)


  • Anna 2015-10-31 15:46

    Mane tai nervina, kaip neišsamiai ir debiliškai surašomi tie receptai :( Tai kam iš viso rašyti, jei pusę reik spėliot :( Durnos bobos


  • Sandra 2015-10-22 14:28

    Atidziau skaitykit ;) virti kol pagels ir daugiau nieko kepti nereikia :)


  • Austeja N. 2014-06-11 16:19

    Laima manau kad kokia 15 - 20 min


  • Laima M. 2013-10-30 19:44

    Sveiki,
    Gaminimo eigoje nėra parašyta kiek laiko ir kokioje temperatūroje kepti..Paskutiniame sakinyje paminėta,kad IŠKEPUSIĄ ir atvėsusią nugą supjaustyti..
    Norėčiau sužinoti kiek laiko ir kokioj temperatūroje kepti.
    Ačiū.


Daugiau receptų