400 gramų | kvietiniai miltai |
100 gramų | sviestas |
100 gramų | cukrus (rudasis) |
4 valgomieji šaukštai | medus |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | imbieras (maltas) |
1 arbatinis šaukštelis | gvazdikėliai (malti) |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
Glajui:
30g cukraus pudros
½ v.š. vandens ir kelių lašų citrinos sulčių
Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.
Tešlą suvyniokite i plastikinę plėvelę ir dekite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio, įklokite kepimo popierių i kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite 12 minučių. Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvesti.
Paruošti glajų: Cukraus pudrą sumaišyti su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilkit masę i konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
Skanaus! :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žagarėliai “Gėlytės”
- Traškūs sausainiai
- Imbieriniai sausainukai
- Obuolių sausainiai
- Aguoniniai sausainiai
- Amerikietiški sausainiai
- Kalėdiniai sausainiai
- Kalėdiniai sausainiai
- Sausainukai "Sraigės"
- Vaikystės skarelės
- Desertinis sausainis Aukselis
- Trapieji spelta sausainiukai
- Paprasti Ingos sausainukai
- Songoko sausainiai
- Sausainiai
- Meduolis su razinomis
- Švilpukai
- Pirštai
- Austriški kalėdiniai sausainukai
- Piršteliai su aguonomis
Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
400 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Cukrus, rudasis,
100 gramų -
Medus,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Imbieras, maltas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Gvazdikėliai, malti,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vietoj medaus galima dėti 150g melasos.
Glajui:
30g cukraus pudros
½ v.š. vandens ir kelių lašų citrinos sulčių
Išsukti cukrų, sviestą ir ištirpintą medų, įmuškite kiaušinį ir gerai sumaišykite. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą bei gvazdikėlius ir gerai išmaišykite.
Tešlą suvyniokite i plastikinę plėvelę ir dekite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite 0,5cm storio blyną ir formelėmis išspauskite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio, įklokite kepimo popierių i kepimo skardą, sudėkite sausainius ir kepkite 12 minučių. Iškepusius sausainius ištraukite iš skardos ir padėkite atvesti.
Paruošti glajų: Cukraus pudrą sumaišyti su vandeniu ir citrinos sultimis (turi gautis pastos tirštumo masė). Supilkit masę i konditerinį maišelį ir puoškite sausainius.
Skanaus! :)
Komentarai (67)
-
Jolanta
2021-12-11 03:01
Tobuli , namai pakvipo Kalėdom
-
Juste
2016-12-23 20:43
dabar gaminu as irgi, kolkas saldytuve stovi,dejau viska kaip parasyta, bet atrodo tesla labai lipni gavosi.. gal kam irgi taip? gal veliau viskas pasitaisys
-
Leta
2016-12-23 17:13
labai skanu.
-
Leta
2016-12-23 17:05
dabar kepu
-
Edita
2016-12-21 22:06
Jau antrus metus kepu :)
-
Ema
2016-12-19 12:42
Nuostabus labai skaniai gavosi
-
ema
2016-12-16 01:11
Miltu zymiai per daug. 300g turetu buti!
-
Karolina
2016-11-08 19:06
Laaaaaaaaaabai skanus ,bet as vietoj gvazdikeliu naudojau meduoliu prieskoniu misini.☺☺☺☺
-
Anelė
2015-12-29 19:32
Tikiuosi patiks, dar negaminau!!!
-
Martyna
2015-12-23 12:03
Labai skanūs sausainiukai , kepiau jau kelis kartus :) Rekomenduoju