Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.
Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).
Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.

Kavos duona su medumi
INGREDIENTAI:
250 mililitrų | vanduo (verdantis) |
3 valgomieji šaukštai | kava (stipri) |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | cukrus (rudasis) |
100 gramų | kvietiniai miltai |
400 gramų | ruginiai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
8 gramai | mielės (sausos) |
1 arbatinis šaukštelis | kalendra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Songoko sausainiai
-
Sūrio tortas
-
Sluoksniuotos tešlos šulinėliai
-
Kondensuoto pieno keksiukai
-
Braškių ir bananų pyragas
-
Sausainiai „Sraigutės“ su varške
-
Astos obuolių pyragas
-
Pyragas "Saldus lyg sapnas"
-
Prancūziški pyragėliai "Canneles"
-
Aguonų keksas
-
Šokoladinis pyragas
-
Tamsus pyragas
-
Balta duonelė su sezamų danga
-
Dietiškas torčiukas
-
Obuoliniai rageliai
-
Sausainių ir varškės tortas
-
Medaus ir kriaušių pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Sausainiukai-pumpačiukai
-
Sausainiai "Žvaigždutė"
Kavos duona su medumi
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Vanduo, verdantis,
250 mililitrų -
Kava, stipri,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, rudasis,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Ruginiai miltai,
400 gramų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Mielės, sausos,
8 gramai -
Kalendra,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.
Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).
Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...