Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.
Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).
Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.

Kavos duona su medumi
INGREDIENTAI:
250 mililitrų | vanduo (verdantis) |
3 valgomieji šaukštai | kava (stipri) |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | cukrus (rudasis) |
100 gramų | kvietiniai miltai |
400 gramų | ruginiai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
8 gramai | mielės (sausos) |
1 arbatinis šaukštelis | kalendra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės pyragas su bananų įdaru
-
Moliūginis varškės pyragas
-
Kalėdinis spanguolių pyragas
-
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
-
Gardus medaus pyragas
-
Aistės jogurto pyragas
-
Pyragas "Auksinė žuvelė"
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
-
Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
-
Varškės ir kuskuso pyragas
-
Tradicinis keksas
-
Braškių ir bananų pyragas
-
Reino sausainiai
-
Songoko sausainiai
-
Kiškio pyragaičiai
-
Pyragas su uogomis prie karštos arbatos
-
Dešriukai
-
Pyragas su varške Velykoms
-
Tinginys tarp aguonų
Kavos duona su medumi
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Vanduo, verdantis,
250 mililitrų -
Kava, stipri,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, rudasis,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Ruginiai miltai,
400 gramų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Mielės, sausos,
8 gramai -
Kalendra,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.
Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).
Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...