Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.
Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).
Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
Kavos duona su medumi
INGREDIENTAI:
| 250 mililitrų | vanduo (verdantis) |
| 3 valgomieji šaukštai | kava (stipri) |
| 1 valgomasis šaukštas | medus |
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus (rudasis) |
| 100 gramų | kvietiniai miltai |
| 400 gramų | ruginiai miltai |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 8 gramai | mielės (sausos) |
| 1 arbatinis šaukštelis | kalendra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiška duona
-
Šakotis (bankuchenas)
-
Pyragėliai su obuoliene
-
"Amerikietiškas" obuolių pyragas
-
Saldutis vyniotinis
-
Ananasų tortas
-
Trapi širdelė
-
Pynė su džemu
-
Rūpių miltų duona
-
Sausainiai „Pirštukai“
-
Švilpukai
-
Obuolių keksas
-
Pascha
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Ryžių pyragas su silke
-
Mandarinius
-
Bananų keksiukai
-
Moliūgų pyragas
-
Varškiniai keksiukai
-
Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
Kavos duona su medumi
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Vanduo, verdantis,
250 mililitrų -
Kava, stipri,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, rudasis,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Ruginiai miltai,
400 gramų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Mielės, sausos,
8 gramai -
Kalendra,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Verdančiu vandeniu užplikome kavą, kai ji prisirpsta nukošiame ir sumaišome su medumi bei cukrumi. Sudedame mieles ir paliekame 10 minučių.
Sumaišome kvietinius ir ruginius miltus, pridedame druskos, aliejaus, kalendros ir išmaišome. Supilame kavos ir mielių mišinį ir minkome tešlą, ji neturėtu lipti prie rankų. Aptepame aliejumi ir uždengę rankšluosčiu paliekame valandą laiko kilti (turi pakilti dvigubai).
Tešlą perminkome, suformuojame ir dedame į kepimo formą, uždengiame ir dar palaikome 40 minučių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių Celsijaus ir kepame apie 10 minučių, tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
