
500 gramų | bemielės sluoksniuotos tešlos | |
6 vienetai | konservuotų persikų | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai | |
Pabarstymui: | ||
šiek tiek | perlinio cukraus | |
Kremui: | ||
200 mililitrų | pienas | |
80 gramų | cukrus | |
2 vienetai | kiaušinių trynių | |
1.5 valgomojo šaukšto | miltai | |
1.5 valgomojo šaukšto | krakmolas | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | vanilinis cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrio pyragėliai
-
Bandelės su aguonomis
-
Minkštos bandelės su dešrelėmis
-
Aguonų vyniotinukai
-
Dešrelės tešloje
-
Bandelės su varške
-
Bandelės su įdaru
-
Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
-
"Traškio" bandelė
-
Skandinaviškos bandelės
-
Naminė bulka su sezamais
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
-
Pyragėliai su mėsa
-
Mielinės spurgos
-
Pynutės
-
Bandelės "Rožytės"
-
Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
-
Kumpio ir sūrio bandelės
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Bandelės su varške
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
500 gramų -
Konservuoti persikai,
6 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Perlinis cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
200 mililitrų -
Cukrus,
80 gramų -
Kiaušinių tryniai,
2 vienetai -
Miltai,
1.5 valgomojo šaukšto -
Krakmolas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Druska,
1 žiupsnelis -
Vanilinis cukrus,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiame kremą: gerai išplakame trynius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Suberiame miltus ir krakmolą, išplakame iki vientisos masės.
Pieną užviriname. Įpilame 4 šaukštus karšto pieno į trynių masę, išplakame. Tuomet nuolat maišydami supilame trynius į puodą su pienu, gerai išmaišome ir nuolat maišydami užviriname ant vidutinės ugnies. Paverdame apie minutę ir nukeliame nuo ugnies. Jei ir susidarys kažkiek gumuliukų - gerai išmaišykite ir jie išsimaišys į vientisą kremą. Turi gautis maždaug majonezo tirštumo kremas. Atvėsiname. Vėstantį kremą dažnai pamaišome.
Formuojame pyragaičius (žr. nuotrauką): persikų puseles perpjauname vertikaliai per pusę (aš supjausčiau skiltelėmis, bet nerekomenduočiau, nes kepant jos atsiskyrė viena nuo kitos ir ėmė lįsti lauk iš pyragaičių).
Tešlą supjaustome 10 - 12 cm. kvadratais.
Įstrižai per vidurį užtepame šaukštą kremo. Kampuose vieną priešais kitą (ant kremo) dedame po pusę persiko puselės. Priešingus kampus užlenkiame vieną ant kito, patepę juos plaktu kiaušiniu, kad suliptų. Viršų aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstome perliniu cukrumi.
Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, arba kol pyragaičiai išsipučia ir viršus gražiai parusta. Skanaus!