
50 gramų | mielės | |
300 mililitrų | pienas | |
45 gramai | cukrus | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
500 gramų | kvietiniai miltai ( ~) | |
100 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
Įdarui: | ||
200 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
100 gramų | šokoladas (kapotas) | |
100 gramų | lazdyno riešutai | |
45 mililitrai | „dansukker“ auksaspalvis sirupas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | kardamonas (malti) | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas (maltas) | |
2 valgomieji šaukštai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska (jūros ) | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | kiaušiniai (lengvai plaktas) | |
šiek tiek | „dansukker“ perlinis cukrus (arba cukranendrių cukraus „Demerara“) |
Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių. Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Saldus vyšnių patiekalas
-
Mielinės spurgos
-
Bananai tešloje
-
Obuolių vyniotinis
-
Spurgos pavakariams
-
Šokoladiniai vafliukai
-
Daniški pyragaičiai
-
Šokoladinė suflė mamai
-
Apelsinų desertas
-
Aguoninės formelės
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Kriaušių desertas
-
"Apsnigtos avietės"
-
Bruknėmis įdarytos kriaušės
-
Mielinės spurgos su obuoliais
-
Virtų kriaušių desertas
-
Vafliai su mėlynėmis
-
Bananinis desertas
-
Obuolių gėrimas
-
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Mielės,
50 gramų -
Pienas,
300 mililitrų -
Cukrus,
45 gramai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai, ~,
500 gramų -
Sviestas, kambario temperatūros,
100 gramų
-
Sviestas, kambario temperatūros,
200 gramų -
Šokoladas, kapotas,
100 gramų -
Lazdyno riešutai,
100 gramų -
„Dansukker“ auksaspalvis sirupas,
45 mililitrai -
Kardamonas, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas, maltas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 valgomieji šaukštai -
Druska, jūros ,
0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, lengvai plaktas
- „Dansukker“ perlinis cukrus, arba cukranendrių cukraus „Demerara“
Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Maišykite, kol mielės ištirps.
Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių. Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.Visus įdaro produktus sumaišykite atskirame dubenyje ir palikite. Pakilusią tešlą padėkite ant miltais apibarstytos lentos. Padalykite į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite į 18 x 13 cm stačiakampį. Tepkite įdarą ant tešlos, kraštus palikite neapteptus. Susukite kiekvieną stačiakampį ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Padarykite įpjovas vainikuose – perpjaukite tešlą palikdami 1 cm tarp kiekvienos juostelės. Išvyniokite juosteles. Palikite kilti 30 minučių. Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu ar cukranendrių cukrumi. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 20 minučių.