50 gramų | mielės | |
300 mililitrų | pienas | |
45 gramai | cukrus | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
500 gramų | kvietiniai miltai ( ~) | |
100 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
Įdarui: | ||
200 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
100 gramų | šokoladas (kapotas) | |
100 gramų | lazdyno riešutai | |
45 mililitrai | „dansukker“ auksaspalvis sirupas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | kardamonas (malti) | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas (maltas) | |
2 valgomieji šaukštai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska (jūros ) | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | kiaušiniai (lengvai plaktas) | |
šiek tiek | „dansukker“ perlinis cukrus (arba cukranendrių cukraus „Demerara“) |
Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių. Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Spurgos iš varškės
- Prancūziški skrebučiai su obuolių užtepėle
- Ryžių desertas
- Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
- Prancūziškų skrebučių gaminimas
- Baltijos pyragėliai
- Apelsinai obuoliuose
- Virtų kriaušių desertas
- Kepti bananai su ledais ir karamele
- Vafliai su graikiniais riešutais
- Kriaušių desertas
- Žagarėliai vakarui prie židinio
- Džiūvėsėlių spurgos meduje
- "Apsnigtos avietės"
- Karštas šokoladas
- Karštas bananų desertas
- Keptas obuolys su “POÉMA Creme” (pagal Darių Dabrovolską)
- Karštas šokoladas
- Ryžių pudingas su braškėmis
- Ridikėlių traškučiai
Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Mielės,
50 gramų -
Pienas,
300 mililitrų -
Cukrus,
45 gramai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai, ~,
500 gramų -
Sviestas, kambario temperatūros,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas, kambario temperatūros,
200 gramų -
Šokoladas, kapotas,
100 gramų -
Lazdyno riešutai,
100 gramų -
„Dansukker“ auksaspalvis sirupas,
45 mililitrai -
Kardamonas, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas, maltas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 valgomieji šaukštai -
Druska, jūros ,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Kiaušiniai, lengvai plaktas
- „Dansukker“ perlinis cukrus, arba cukranendrių cukraus „Demerara“
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Maišykite, kol mielės ištirps.
Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių. Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.Visus įdaro produktus sumaišykite atskirame dubenyje ir palikite. Pakilusią tešlą padėkite ant miltais apibarstytos lentos. Padalykite į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite į 18 x 13 cm stačiakampį. Tepkite įdarą ant tešlos, kraštus palikite neapteptus. Susukite kiekvieną stačiakampį ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Padarykite įpjovas vainikuose – perpjaukite tešlą palikdami 1 cm tarp kiekvienos juostelės. Išvyniokite juosteles. Palikite kilti 30 minučių. Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite perliniu ar cukranendrių cukrumi. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 20 minučių.