Jautienos muštinis su svogūnais
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
| 800 gramų | jautiena |
| 1 valgomasis šaukštas | taukai (kiaulių) |
| 6 vienetai | svogūnai |
| 0.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Mėsa nuplaunama, nusausinama ir, nupjausčius plėves, supjaustoma 2—3 cm (skersai skaidulų) griežinėliais. Jie pamušami kūjeliu ir padaromi apvalūs. Kiekvienas toks apvalus gabaliukas 15 min. kepinamas gerai įkaitintuose riebaluose. Svogūnai supjaustomi griežinėliais, apibarstomi miltais ir kepinami svieste, kol pagels. Tada pasūdomi. Prieš tiekiant muštiniai sudedami į pašildytą pusdubenį ir aplaistomi ištirpintu sviestu bei skysčiu, kuriame kepė. Ant kiekvieno jų dedama po šaukštą pakepintų svogūnų. Prie jų tinka keptos bulvės, rauginti agurkai, salotos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šašlykai iškylai
-
Strėvos suktinis
-
Nugarinė ant grotelių
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Sūdyti kaimiški lašiniai
-
Kelmas
-
Medžiotojų šašlykai
-
Sprandinės kepsnys su morkomis
-
Malta mėsa tešloje
-
Orkaitėje kepti kotletai su sūriu
-
Mėsos kepsnys su grybais
-
Maltinukai su sūriu
-
Veršienos kepsnys
-
Steikai
-
Plovas
-
Sprandinės suktinukai su malta mėsa ir sūriu
-
Kotletai su daržovių įdaru
-
Pikantiški veršienos kepsniai
-
Veršienos muštiniai
-
Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
Jautienos muštinis su svogūnais
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
6 vienetai -
Kvietiniai miltai,
0.5 valgomojo šaukšto - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa nuplaunama, nusausinama ir, nupjausčius plėves, supjaustoma 2—3 cm (skersai skaidulų) griežinėliais. Jie pamušami kūjeliu ir padaromi apvalūs. Kiekvienas toks apvalus gabaliukas 15 min. kepinamas gerai įkaitintuose riebaluose. Svogūnai supjaustomi griežinėliais, apibarstomi miltais ir kepinami svieste, kol pagels. Tada pasūdomi. Prieš tiekiant muštiniai sudedami į pašildytą pusdubenį ir aplaistomi ištirpintu sviestu bei skysčiu, kuriame kepė. Ant kiekvieno jų dedama po šaukštą pakepintų svogūnų. Prie jų tinka keptos bulvės, rauginti agurkai, salotos.
Reklama:
Komentarai (6)
-
x
2009-10-01 10:13
Taukai gadina patiekala. Juk jautiena yra gera mesa, o kiaule zmogui kenksminga. Taigi, receptas sugadintas!!!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
