800 gramų | jautiena |
1 valgomasis šaukštas | taukai (kiaulių) |
6 vienetai | svogūnai |
0.5 valgomojo šaukšto | kvietiniai miltai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Trapūs,sultingi kibinai
- Kiaulienos kepsniai
- Šašlykai alaus marinate
- Kaukazo šašlykai
- Jautienos čenakai
- Kumpis su šparaginėmis pupelėmis
- Kiaulienos ir varškės maltinukai
- Virtas rūkytas kumpis
- Pica su saliami ir žirneliais
- Kiaulienos karka
- Naminiai kotletukai
- Triušienos vyniotinis
- Šašlykai su actu ir žalumynais
- Įdaryta cukinija
- Jautienos kepsnys
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Kepenėlės su vaisiais
- Guliašiukas
- Su svarainiais troškinta veršiena
- Totoriški avienos maltiniai
Jautienos muštinis su svogūnais
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
6 vienetai -
Kvietiniai miltai,
0.5 valgomojo šaukšto - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa nuplaunama, nusausinama ir, nupjausčius plėves, supjaustoma 2—3 cm (skersai skaidulų) griežinėliais. Jie pamušami kūjeliu ir padaromi apvalūs. Kiekvienas toks apvalus gabaliukas 15 min. kepinamas gerai įkaitintuose riebaluose. Svogūnai supjaustomi griežinėliais, apibarstomi miltais ir kepinami svieste, kol pagels. Tada pasūdomi. Prieš tiekiant muštiniai sudedami į pašildytą pusdubenį ir aplaistomi ištirpintu sviestu bei skysčiu, kuriame kepė. Ant kiekvieno jų dedama po šaukštą pakepintų svogūnų. Prie jų tinka keptos bulvės, rauginti agurkai, salotos.
Komentarai (6)
-
x
2009-10-01 10:13
Taukai gadina patiekala. Juk jautiena yra gera mesa, o kiaule zmogui kenksminga. Taigi, receptas sugadintas!!!