
800 gramų | kalakutiena (mėsa) |
3 vienetai | batonas (riekės) |
0.8 stiklinės | pienas |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
1.5 stiklinės | džiūvėsėliai |
šiek tiek | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | druska |
Prieš tiekiant sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami tirpintu sviestu. Prie kalakutienos maltinių tinka karšti virti žirneliai, keptos bulvės, bulvių ar ryžių košė.
Atskirai tiekiama žaliųjų salotų, marinuotų vaisių ar bruknių košės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Triušienos vyniotinis
-
Šašlykai vyno marinate
-
Turkiškas kebabas
-
Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
-
Lengvas Zuikis
-
Apkepas „La Graikija“
-
Apkepta virta karka
-
Šašlykas pomidorų sultyse
-
Skanus šašlykiukas
-
Keptas kiškis
-
Kepenėlės su vaisiais
-
Guliašas
-
Keptas jautienos kumpis
-
Amerikietiškai pagaminta mėsa
-
Sotūs pietūs - meksikietiškai
-
Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
-
Įdaryti jautienos kepsneliai
-
Avienos muštiniai
-
Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
-
Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
Kalakutienos maltiniai

- Paruošimo laikas:
-
Kalakutiena, mėsa,
800 gramų -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Pienas,
4/5 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
1.5 stiklinės - Grietinėlė, 35%
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šlaunelių ir krūtinėlės mėsa sumalama mėsamale kartu su piene mirkytu batonu, įmušami kiaušiniai, pasūdoma, įdedama išsukto sviesto, išmaišoma ir, jei reikia, atskiedžiama grietinėlė, daromi maltiniai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ar apkepinami svieste. Tada dar dedami 7—10 min. į orkaitę, kad baigtų kepti.
Prieš tiekiant sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami tirpintu sviestu. Prie kalakutienos maltinių tinka karšti virti žirneliai, keptos bulvės, bulvių ar ryžių košė.
Atskirai tiekiama žaliųjų salotų, marinuotų vaisių ar bruknių košės.
Komentarai (11)
-
Lija
2009-08-08 09:11
Kaip suprasti tam patiekale jei reikia atskieskite grietinėlę.
-
Amilina
2009-08-08 09:09
Lengva parašyti bet kaip, reikia rašyti kad visi suprastų.
-
Alina
2009-08-08 09:05
Reikia rašyti receptus aiškiau.
-
Alina
2009-08-08 08:59
Neparašyta kaip išsukti tą sviestą. Ir kada pilti grietinėlę ir kuo atskiesti?
-
Inis
2009-08-07 13:02
O kur buvo parasyta pries orkaite kar reikia kepti,tik buvo parasuyta,apvoliojame dziuveseliuose ar apkepame svieste,ar,o ne ir :-p
-
algirdas
2009-08-07 06:46
skanu