800 gramų | kalakutiena (mėsa) |
3 vienetai | batonas (riekės) |
0.8 stiklinės | pienas |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
1.5 stiklinės | džiūvėsėliai |
šiek tiek | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | druska |
Prieš tiekiant sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami tirpintu sviestu. Prie kalakutienos maltinių tinka karšti virti žirneliai, keptos bulvės, bulvių ar ryžių košė.
Atskirai tiekiama žaliųjų salotų, marinuotų vaisių ar bruknių košės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aluje troškinta jautiena
- Įdaryti makaronai
- Mėsa su grybų padažu prancuziškai
- Stirnienos kumpis
- Karamelizuotas keptas kumpis
- Šutinta kiaulės galva su kopūstais
- Mėsos troškinys laivelyje
- Žiedinių kopūstų apkepas
- Gardusis šašlykas majoneze
- Lengvi kiaulienos kepsneliai
- Guliašas su šafranu
- Kepsniai su sūriu ir česnaku
- Pjaustytos jautienos nugarinės kepsnys
- Kepta veršiena
- Škotiški kiaušiniai
- Super skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos kepsneliai
- Paprasti balandėliai
- Neįprasti šašlykai
- Daniškas plovas
- Klasikinis sprandinės šašlykas
Kalakutienos maltiniai
- Paruošimo laikas:
-
Kalakutiena, mėsa,
800 gramų -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Pienas,
4/5 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
1.5 stiklinės - Grietinėlė, 35%
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šlaunelių ir krūtinėlės mėsa sumalama mėsamale kartu su piene mirkytu batonu, įmušami kiaušiniai, pasūdoma, įdedama išsukto sviesto, išmaišoma ir, jei reikia, atskiedžiama grietinėlė, daromi maltiniai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ar apkepinami svieste. Tada dar dedami 7—10 min. į orkaitę, kad baigtų kepti.
Prieš tiekiant sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami tirpintu sviestu. Prie kalakutienos maltinių tinka karšti virti žirneliai, keptos bulvės, bulvių ar ryžių košė.
Atskirai tiekiama žaliųjų salotų, marinuotų vaisių ar bruknių košės.
Komentarai (11)
-
Lija
2009-08-08 09:11
Kaip suprasti tam patiekale jei reikia atskieskite grietinėlę.
-
Amilina
2009-08-08 09:09
Lengva parašyti bet kaip, reikia rašyti kad visi suprastų.
-
Alina
2009-08-08 09:05
Reikia rašyti receptus aiškiau.
-
Alina
2009-08-08 08:59
Neparašyta kaip išsukti tą sviestą. Ir kada pilti grietinėlę ir kuo atskiesti?
-
Inis
2009-08-07 13:02
O kur buvo parasyta pries orkaite kar reikia kepti,tik buvo parasuyta,apvoliojame dziuveseliuose ar apkepame svieste,ar,o ne ir :-p
-
algirdas
2009-08-07 06:46
skanu