800 gramų | jautiena |
2 vienetai | batonas (riekės) |
0.7 stiklinės | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
1.5 valgomojo šaukšto | sviestas (tirpintas) |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėsos kepsnys su grybais
- Šašlykas pomidorų padažo marinate
- Avienos ir paukštienos šašlykas - kebabas
- Kotletukai šventiškai
- Faršu įdarytos bulvės
- Kotletai
- Netikras zuikis
- Šašlykai su actu ir žalumynais
- Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
- Kiauliena grill
- Mėsos kukuliai su padažu
- Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
- Kiaulienos kepsniai
- Kiaulienos šašlykai kepti orkaitėje
- Guliašas
- Sprandinės kepsnys grilyje
- Purienos
- Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
- Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
- Keptas kiškis
Jautienos kotletai
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
800 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Pienas,
7/10 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas, tirpintas,
1.5 valgomojo šaukšto - Džiūvėsėliai
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapeliai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Jeigu ji liesa, pridedama susmulkintų lašiniukų. Į masę įmušamas kiaušinis (baltymas išplakamas atskirai), suberiami malti prieskoniai, pasūdoma, išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi apvalūs kotletai, apvoliojami džiūvėsėliais, apkepami iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Apkepę sudedami į pašildytą pusdubenį ir apšlakstomi sviestu. Aplink galima apdėlioti virtų bulvių ar makaronų arba kruopų koše. Tinka ir rauginti agurkai, pomidorai, krienai ar krienų padažas.
Komentarai (7)
-
Greta
2016-03-12 17:45
Neparasyta,kad ideti svoguno. Reikia apvirti iskepus.