Jautienos kotletai
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
| 800 gramų | jautiena |
| 2 vienetai | batonas (riekės) |
| 0.7 stiklinės | pienas |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 3 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
| 1.5 valgomojo šaukšto | sviestas (tirpintas) |
| šiek tiek | džiūvėsėliai |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | lauro lapų (lapeliai) |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Jeigu ji liesa, pridedama susmulkintų lašiniukų. Į masę įmušamas kiaušinis (baltymas išplakamas atskirai), suberiami malti prieskoniai, pasūdoma, išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi apvalūs kotletai, apvoliojami džiūvėsėliais, apkepami iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Apkepę sudedami į pašildytą pusdubenį ir apšlakstomi sviestu. Aplink galima apdėlioti virtų bulvių ar makaronų arba kruopų koše. Tinka ir rauginti agurkai, pomidorai, krienai ar krienų padažas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos guliašas aluje
-
Basturma
-
Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
-
Kepsneliai su kiauliena
-
Krepšiukai su faršu ir puria bulvių koše
-
Šveicariška veršiena
-
Veršienos troškinys drebučiuose
-
Įdaryta cukinija
-
Kiaulienos kepsnys su kmynais
-
Giminės kotletai ant laužo
-
Kiaulienos karis
-
Kotletukai
-
Spanguolinis šašlykas
-
Kiauliena su džiovintomis slyvomis
-
Kiaulienos kukuliai su ryžiais
-
Armėniški arba mini mantai
-
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
-
Maltinukai su sūriu
-
Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
-
Lengvi kiaulienos kepsneliai
Jautienos kotletai
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
800 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Pienas,
7/10 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas, tirpintas,
1.5 valgomojo šaukšto - Džiūvėsėliai
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai, lapeliai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu batonu. Jeigu ji liesa, pridedama susmulkintų lašiniukų. Į masę įmušamas kiaušinis (baltymas išplakamas atskirai), suberiami malti prieskoniai, pasūdoma, išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi apvalūs kotletai, apvoliojami džiūvėsėliais, apkepami iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose. Apkepę sudedami į pašildytą pusdubenį ir apšlakstomi sviestu. Aplink galima apdėlioti virtų bulvių ar makaronų arba kruopų koše. Tinka ir rauginti agurkai, pomidorai, krienai ar krienų padažas.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Greta
2016-03-12 17:45
Neparasyta,kad ideti svoguno. Reikia apvirti iskepus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
