
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2 arbatiniai šaukšteliai | citrinų sultys | |
3 vienetai | kriaušės | |
150 gramų | sūris (feta) | |
1 sauja | riešutai (graikiniai, kedro ir pan.) | |
1 sauja | mėta (lapeliai) | |
Tešlai: | ||
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
100 mililitrų | vanduo (šaltas) | |
450 gramų | kvietiniai miltai | |
200 gramų | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Tešla: miltus išmaišykite su druska. Miltų mišinį supilkite į krūvelę ir viduryje padarykite įdubimą. Įpilkite vandens ir sutarkuotą sviestą. Rankomis gerai išminkykite tešlą. Iškočiokite du lakštus.
2.
Stenkitės formuoti apvalius arba iškočiokite kvadratinius ir apipjaukite iki apvalios formos.
3.
Sutarkuokite arba kubeliais supjaustykite kriaušes ir feta sūrį.
4.
Ant kiekvieno tešlos lapo sudėkite kriaušes ir sūrį. Užlašinkite citrinos sulčių, įberkite riešutų ir jei norisi cukraus pagal skonį.
Užlenkite tešlos kraštus, kad įdaras neiškristų.
Užlenkite tešlos kraštus, kad įdaras neiškristų.
5.
Šiuos krepšelius sudėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi.
Kepkite 200° C orkaitėje 35-40 minučių.
Kepkite 200° C orkaitėje 35-40 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vafliai su bananais
-
Avižų ir kokosų juostelės
-
Aguoninės formelės
-
Bruknėmis įdarytos kriaušės
-
Keptų obuolių desertas su varške
-
Karštas šokoladas
-
Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
-
Kriaušės su ožkos pieno sūriu ir medumi
-
Bananų desertas
-
Kepti įdaryti obuoliai
-
Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
-
Aronijų pudingas
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Makaronai su džiovintais vaisiais ir jogurtu
-
Spurgos pavakariams
-
Žagarėliai vakarui prie židinio
-
Kriaušės su riešutais
-
Karštas bananų desertas
-
Obuoliai, įdaryti su razinomis, riešutais ir kiaušinio baltymo ''pagalvėle"
-
Obuolių ir moliūgų pudingas
Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Citrinų sultys,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kriaušės,
3 vienetai -
Sūris, feta,
150 gramų -
Riešutai, graikiniai, kedro ir pan.,
1 sauja -
Mėta, lapeliai,
1 sauja
-
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo, šaltas,
100 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Sviestas,
200 gramų
Gaminimo eiga:
Tešla: miltus išmaišykite su druska. Miltų mišinį supilkite į krūvelę ir viduryje padarykite įdubimą. Įpilkite vandens ir sutarkuotą sviestą. Rankomis gerai išminkykite tešlą. Iškočiokite du lakštus.
Stenkitės formuoti apvalius arba iškočiokite kvadratinius ir apipjaukite iki apvalios formos.
Sutarkuokite arba kubeliais supjaustykite kriaušes ir feta sūrį.
Ant kiekvieno tešlos lapo sudėkite kriaušes ir sūrį. Užlašinkite citrinos sulčių, įberkite riešutų ir jei norisi cukraus pagal skonį.
Užlenkite tešlos kraštus, kad įdaras neiškristų.Šiuos krepšelius sudėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi.
Kepkite 200° C orkaitėje 35-40 minučių.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...