Išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos.
Po to į kiaušinius įmaišykite ištirpintą sviestą. Supilkite vandenį ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite.
Įkaitinkite aliejų.
Pasemkite šaukštą tešlos ir pikite į keptuvę su aliejumi.
Kepkite aliejuje, kol abi pusės pagelsta.
Kai išgriebsite iš aliejaus, spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad aliejaus perteklius nusivarvėtų.
Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanilės lašais.
Grietinėle paskaninkite spurgas. Papuošimui tinka ir vaisiai: vynuogės, braškės, vyšnios ir t.t.

Spurgytės su kremu
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
4 lašai | vanilė (kremui) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus (kremui) |
4 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
0.5 litro | aliejaus (kepimui) |
200 gramų | grietinėlės, 35% (20 proc. riebumo, kremui) |
1 stiklinė | vanduo |
80 gramų | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
-
Karštas šokoladas
-
Obuolių ir moliūgų pudingas
-
Obuolių vyniotinis
-
Šokoladiniai fondantai
-
Spurgos su vyšniomis
-
Desertiniai varškėčiai per 15 min
-
Prancūziški skrebučiai su obuolių užtepėle
-
Džiūvėsėlių spurgos meduje
-
Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
-
Apelsinų desertas
-
Kepti įdaryti obuoliai
-
Kriaušės tešloje
-
Karamelizuotos kriaušės su rikotos sūrio padažu
-
Rabarbarų kisielius su bananais
-
Varškės spurgos
-
Spurgos iš varškės
-
Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
-
Obuolių ir ryžių pudingas
-
Spurgos pavakariams
Spurgytės su kremu
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Vanilė, kremui,
4 lašai -
Cukrus, kremui,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
4 vienetai - Druska
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Aliejus, kepimui,
0.5 litro -
Grietinėlė, 35%, 20 proc. riebumo, kremui,
200 gramų -
Vanduo,
1 stiklinė -
Sviestas,
80 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos.
Po to į kiaušinius įmaišykite ištirpintą sviestą. Supilkite vandenį ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite.
Įkaitinkite aliejų.
Pasemkite šaukštą tešlos ir pikite į keptuvę su aliejumi.
Kepkite aliejuje, kol abi pusės pagelsta.
Kai išgriebsite iš aliejaus, spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad aliejaus perteklius nusivarvėtų.
Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanilės lašais.
Grietinėle paskaninkite spurgas. Papuošimui tinka ir vaisiai: vynuogės, braškės, vyšnios ir t.t.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...