
500 gramų | kiaulienos faršas |
4 lapai | sluoksniuotos tešlos (naudojau mielinę) |
1 vienetas | brokoliai |
200 gramų | vyšninių pomidorų |
150 gramų | moliūgai |
150 gramų | cukinija |
2 vienetai | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | paprika |
1 vienetas | salierai |
150 gramų | fermentinio sūrio |
50 gramų | sviestas |
1 sauja | žalumynų (krapai, bazilikai, petražolės) |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai mėsai |
2 žiupsneliai | prieskoniai (pipirai, lauro lapeliai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Blynai su moliūgais
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
-
Virtas smidras su kiaušiniais
-
Troškinys čenachinėse
-
Cukinijų blyneliai
-
Ispaniškas baklažanų kepsnys
-
Grilyje keptos daržovės
-
Cikorijų apkepas su mėsa
-
Bulvių patiekalas
-
Įdarytos paprikos
-
Baklažanai su pomidorais ir sūriu
-
Blynai su kopūstais
-
Vėdarai su cukinijomis
-
Kepti rauginti kopūstai
-
Pomidorų ir cukinijų apkepas
-
Kukurūzų apkepas su obuoliais
-
Jautienos ir bulvių apkepas
-
Kiaušinienė paprikoje
-
Šparagai su lašiniais
-
Romšteksas majonezo padaže
Rudeniškas tortas su faršu ir daržovėmis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaulienos faršas,
500 gramų -
Sluoksniuota tešla, naudojau mielinę,
4 lapai -
Brokoliai,
1 vienetas -
Vyšniniai pomidorai,
200 gramų -
Moliūgai,
150 gramų -
Cukinija,
150 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Paprika,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Fermentinis sūris,
150 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Žalumynai, krapai, bazilikai, petražolės,
1 sauja -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Prieskoniai mėsai,
1 arbatinis šaukštelis -
Prieskoniai, pipirai, lauro lapeliai,
2 žiupsneliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Faršą sumaišyti su prieskoniais, druska ir gerokai pakepinti ant keptuvės. Jis turi gautis birus, kaip ir jau visia iškepęs.
Susmulkinti daržoves - dalį brokolio, bei didesnį kiekį pomidoriukų pasilikau aš viršui pyrago apdėti. Apkepti ant sviesto jas didelėje keptuvėje. Suberti kartu ir smulkintus žalumynus. Troškinti tiek, kad daržovės dar būtų traškios, bet ne žalios - dalinai iškepę.
Mėsą išmaišyti su daržovėmis. Jei yra skysčio, nupilti. Paragauti. Jei reikia, pridėti druskos, pipirų, lapelių,, bazilikų.
Į gautą masė įmaišyti pusę tarkuoto sūrio.
Sviestu ištepti skardą, iškloti tešlą, pilti pasiduoštą masę.
Dėti į iki 180 C laipsnių ikaitintą orkaitę ir kepti apie 20 min.
Tuomet pyragą ištraukti - ir metas jį padaryti tortu. Viršų apdėti perpjautais pomidoriukais, bei karštu vandeniu nuplikytais pasiliktais brokolių žiedelias - tuomet jie gaunasi labai žali. Aptarkuoti likusiu sūriu. Dar kepti apie 10 min. Skanaus!