
3 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | citrinos |
175 gramai | miltai |
175 gramai | cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
75 gramai | sviestas |
šiek tiek | cukraus pudra |
175 gramai | sūris (rikota) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pupelių chocolate brownie
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Lengvai pagaminamas pyragas
-
Persikų pyragas su šokolado gabaliukais
-
Sūrio pyragas
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Lietinių pyragas
-
Bananų sufle
-
Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
-
Didysis kriaušių pyragas
-
Lilės tortas
-
Čigonų plokštainis
-
Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
-
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
-
Šokoladinis varškės pyragas
-
Kakavinis varškės pyragas
-
Kopūstų pyragas su žirniais
-
Varškės pyragas su spanguolėmis
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Baltas greitpyragis
Citrininis pyragas su rikotos sūriu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Miltai,
175 gramai -
Cukrus,
175 gramai -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas,
75 gramai - Cukraus pudra
-
Sūris, rikota,
175 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių.
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi.
Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 min.
Iškepęs citrininis pyragas su rikota paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti.
Pyragas išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas.