![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
3 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | citrinos |
175 gramai | miltai |
175 gramai | cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
75 gramai | sviestas |
šiek tiek | cukraus pudra |
175 gramai | sūris (rikota) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragas su meile
-
Morkų pyragas
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Paprastasis keksas
-
Vištienos pyragas
-
Baltas greitpyragis
-
Simonos šokoladinis pyragas
-
Vanilinis obuolių pyragas
-
Riešutų plokštainis (kugelis)
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
-
Rabarbarų pyragas
-
Greitas varškės apkepas
-
Obuolių pyragėliai su cinamonu
-
Kakavinis Napoleonas
-
Bulvinis pyragas
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Velykinis pyragas su įdaru
Citrininis pyragas su rikotos sūriu
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Miltai,
175 gramai -
Cukrus,
175 gramai -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Sviestas,
75 gramai - Cukraus pudra
-
Sūris, rikota,
175 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių.
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi.
Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 min.
Iškepęs citrininis pyragas su rikota paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti.
Pyragas išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas.