Citrininis pyragas su rikotos sūriu
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai kiaušiniai
1 vienetas citrinos
175 gramai miltai
175 gramai cukrus
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
75 gramai sviestas
šiek tiek cukraus pudra
175 gramai sūris (rikota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių.
2.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių.
3.
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi.
4.
Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 min.
5.
Iškepęs citrininis pyragas su rikota paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti.
6.
Pyragas išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Citrininis pyragas su rikotos sūriu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių.

  2. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių.

  3. Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi.

  4. Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 min.

  5. Iškepęs citrininis pyragas su rikota paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti.

  6. Pyragas išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų