1 vienetas | mažoji cukinija |
1 stiklinė | sūris (tarkuoto) |
1 pakelis | saulėje džiovinti pomidorai |
3 skiltelės | česnakas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | maltų juodųjų pipirų |
1 valgomasis šaukštas | saldžiarūgštis padažas (patiekiant, nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Veganiškas skanėstas
- Faršo apkepas su daržovėmis
- Balandėliai su soja
- Užkepėlės su žiediniu kopūstu
- Keptos bulvės su sūriu
- Grill kukurūzų burbuolės su žolelėmis
- Vištienos užkepėlė
- Kepti patisonai
- Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
- Baklažanai su daržovėmis ir kalakutiena
- Žiedinių kopūstų apkepas
- Grilyje keptos daržovės
- Kepta cukinija su kariu
- Kopūstienė su grybais
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Keptos cukinijos su mėtų padažu
- Įdaryta cukinija
- Balandėliai su paprika ir pupelėmis
- Arvydo troškinti kopūstai su parūkyta dešra
- Troškinti įdaryti agurkai
Cukinijų žiedeliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Mažoji cukinija ,
1 vienetas -
Sūris, tarkuoto,
1 stiklinė -
Saulėje džiovinti pomidorai,
1 pakelis -
Česnakas,
3 skiltelės -
Druska,
1 žiupsnelis -
Malti juodieji pipirai,
1 žiupsnelis -
Saldžiarūgštis padažas, patiekiant, nebūtina,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jei cukinija šviežia, odelės nelupkite, bet gerai nuplaukite cukiniją. Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, pasūdykite.
Džiovintus pomidorus susmulkinkite, sudėkite kapotą česnaką ir tarkuotą sūrį. Viską sumaišykite.
Cukinijų žiedelius kiek paskobkite (jei cukinija šviežia, sėklyčių beveik nebus, tad palikite ploną dugno sluoksnį), ir įdarykite pomidorų, sūrio įdaru.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol cukinija suminkštės.
Patiekite su mėgstamu padažiuku, pabarstykite pipirais. Rekomenduočiau saldžiarūgštį.
Komentarai