
1 vienetas | mažoji cukinija |
1 stiklinė | sūris (tarkuoto) |
1 pakelis | saulėje džiovinti pomidorai |
3 skiltelės | česnakas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | maltų juodųjų pipirų |
1 valgomasis šaukštas | saldžiarūgštis padažas (patiekiant, nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pupos su čiobreliais
-
Lietuviški čenakai
-
Pomidorų ir cukinijų apkepas
-
Aštrios krevetės grilyje
-
Moliūgų kotletukai
-
Žiedinių kopūstų blyneliai
-
Veganiškas skanėstas
-
Sotusis guliašas
-
Agurkų ir cukinijos apkepas
-
Bulvių kotletai su porais
-
Paprikos, įdarytos faršu ir ryžiais
-
Paprikų laiveliai
-
Įdarytas moliūgas
-
Ryžių pudingas
-
Cukinijos su varškės įdaru
-
Grikiais ir daržovėmis įdarytos paprikos
-
Lazanija su moliūgais
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
Įdarytas baklažanas
Cukinijų žiedeliai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Mažoji cukinija ,
1 vienetas -
Sūris, tarkuoto,
1 stiklinė -
Saulėje džiovinti pomidorai,
1 pakelis -
Česnakas,
3 skiltelės -
Druska,
1 žiupsnelis -
Malti juodieji pipirai,
1 žiupsnelis -
Saldžiarūgštis padažas, patiekiant, nebūtina,
1 valgomasis šaukštas
Jei cukinija šviežia, odelės nelupkite, bet gerai nuplaukite cukiniją. Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, pasūdykite.
Džiovintus pomidorus susmulkinkite, sudėkite kapotą česnaką ir tarkuotą sūrį. Viską sumaišykite.
Cukinijų žiedelius kiek paskobkite (jei cukinija šviežia, sėklyčių beveik nebus, tad palikite ploną dugno sluoksnį), ir įdarykite pomidorų, sūrio įdaru.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol cukinija suminkštės.
Patiekite su mėgstamu padažiuku, pabarstykite pipirais. Rekomenduočiau saldžiarūgštį.
Komentarai