5 vienetai | baklažanai |
4 vienetai | morkos |
3 vienetai | svogūnai |
4 skiltelės | česnakas |
400 gramų | brokoliai (šaldyti) |
400 gramų | žiediniai kopūstai (šaldyti) |
0.5 kilogramo | kalakutiena (krūtinėlė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
4 valgomieji šaukštai | kmynai |
šiek tiek | juodieji pipirai |
4 valgomieji šaukštai | sojos padažas |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
250 gramų | sūris (fermentinis) |
Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min, kol išsilydys sūris. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepti aguročiai su slyvomis
- Feta įdarytos paprikos
- Vištienos ir baklažanų apkepas
- Duona įdaryti pomidorai
- Bulvių patiekalas
- Įdaryti pomidorai
- Baklažanai įdaryti jautienos faršu
- Kepti pievagrybiai su paprika
- Vaivorikštinė bulvių košė
- Kepti cukinijų griežinėliai
- Grilyje kepti pievagrybiai su daržovėmis
- Burokėlių apkepas
- Kepti aguročiai su grybais ir daržovėmis
- Kepti agurkai
- Troškinta cukinija ir žiediniai kopūstai
- Keptų daržovių gaminimas
- Japoniški baklažanai
- Įdaryta cukinija
- Žiedinių kopūstų blyneliai
- Kepti salierai
Baklažanai su daržovėmis ir kalakutiena
- Paruošimo laikas:
-
Baklažanai,
5 vienetai -
Morkos,
4 vienetai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Brokoliai, šaldyti,
400 gramų -
Žiediniai kopūstai, šaldyti,
400 gramų -
Kalakutiena, krūtinėlė,
0.5 kilogramo - Druska
- Aliejus, kepimui
-
Kmynai,
4 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
-
Sojos padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sūris, fermentinis,
250 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Morkas – nedideliais kubeliais, svogūnus su česnakais – smulkiai, atšildytus brokolius su žiediniais kopūstais – mažesniais gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Druska ištraukia kartumą, todėl išsiskiria skysčio. Po pusvalandžio nuplaukite baklažanus po šalto vandens srove, o išpjaustą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.
Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min, kol išsilydys sūris. Skanaus!
Komentarai (3)
-
vytautas
2013-01-13 15:05
:-) :-) :-) daroviska ir skanu.