Baklažanai su daržovėmis ir kalakutiena
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
5 vienetai baklažanai
4 vienetai morkos
3 vienetai svogūnai
4 skiltelės česnakas
400 gramų brokoliai (šaldyti)
400 gramų žiediniai kopūstai (šaldyti)
0.5 kilogramo kalakutiena (krūtinėlė)
šiek tiek druska
šiek tiek aliejaus (kepimui)
4 valgomieji šaukštai kmynai
šiek tiek juodieji pipirai
4 valgomieji šaukštai sojos padažas
2 arbatiniai šaukšteliai cukrus
250 gramų sūris (fermentinis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Morkas – nedideliais kubeliais, svogūnus su česnakais – smulkiai, atšildytus brokolius su žiediniais kopūstais – mažesniais gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Druska ištraukia kartumą, todėl išsiskiria skysčio. Po pusvalandžio nuplaukite baklažanus po šalto vandens srove, o išpjaustą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.
Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min, kol išsilydys sūris. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Baklažanai su daržovėmis ir kalakutiena

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Morkas – nedideliais kubeliais, svogūnus su česnakais – smulkiai, atšildytus brokolius su žiediniais kopūstais – mažesniais gabaliukais. Baklažanus perpjaukite išilgai, išpjaukite dalį minkštimo, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Druska ištraukia kartumą, todėl išsiskiria skysčio. Po pusvalandžio nuplaukite baklažanus po šalto vandens srove, o išpjaustą minkštimo dalį susmulkinkite kubeliais.
Į įkaitintą aliejų dėkite morkas, uždenkite dangčiu ir pakepinkite keletą min. Tada dėkite svogūnus, po kelių min – brokolius, žiedinius kopūstus, česnakus baklažanus. Viską retkarčiais pamaišydami kepinkite kol suminkštės. Pabaigoj dėkite kmynų, druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo, cukraus.
Dabar atskirai aliejuje pakepinkite kalakutienos filė, prieš tai ją pamarinavę su česnakais, kmynais, druska bei pipirais (aš marinavau per naktį).
Sumaišykite kartu paruoštas daržoves su apkeptais kalakutienos gabaliukais.
Kiekvieną baklažano puselę ištepkite šlakeliu sojos padažo ir įdarykite pasiruoštu įdaru, išdėliokite skardoje ir pašaukite maždaug 15 minučių į įkaitintą orkaitę. Tuomet vėl ištraukite, apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir vėl šaukite orkaitėn penkioms - dešimčiai min, kol išsilydys sūris. Skanaus!

Reklama:

Komentarai (1)


  • vytautas 2013-01-13 15:05

    :-) :-) :-) daroviska ir skanu.


Daugiau receptų