4 vienetai | burokėliai (virti) | |
0.5 kilogramo | bulvių | |
0.25 stiklinės | vanduo | |
0.5 vieneto | svogūnai | |
0.5 vieneto | aitriosios paprikos | |
1 valgomasis šaukštas | miltai | |
šiek tiek | džiūvėsėliai | |
šiek tiek | druska | |
Kepimui: | ||
šiek tiek | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ryžių kepsneliai
- Porų pyragas
- Cukinijų apkepas
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Grilyje kepti pievagrybiai su daržovėmis
- Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
- Įdarytas baklažanas
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Moliūgų ir ryžių apkepas
- Lietuviški čenakai
- Falafeliai
- Kopūstų blynai
- Faršu įdarytos paprikos
- Romšteksas majonezo padaže
- Rusiški lietiniai su morkų ir razinų įdaru
- Midijos su špinatais
- Pupos su čiobreliais
- Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
- Svogūnų pyragas
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
Burokėlių kotletai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Burokėliai, virti,
4 vienetai -
Bulvės,
0.5 kilogramo -
Vanduo,
1/4 stiklinės -
Svogūnai,
0.5 vieneto -
Aitrioji paprika,
0.5 vieneto -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas - Džiūvėsėliai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje. Sutrinti. Sumaišyti su smulkintu svogūnu ir čili.
Burokėlius sutarkuoti. Truputį pasūdyti, išmaišyti. Burokėlius palikti 10 minučių, kad burokėliai išleistų sultis. Sultis nupilti ir burokėlius sumaišyti su bulvėmis. Formuoti kotetukus.
Miltus išmaišyti šiltame vandenyje, kol taps vientisa skysta mase. Šis skystis sukabins kotletus, kad jie nebyrėtų kepami.
Kiekvieną kotletuką mirkyti miltų vandenyje, tuomet džiūvėsėliuose. Paruoštus kotletus bent 30 minučių palaikyti šaldytuve.
Kepti gerai įkaitintame aliejuje, prieš pat patiekiant.
Komentarai (2)
-
Ona
2018-07-09 12:48
Ar burokai žali ar virti turi būti?