800 gramų | avienos |
3 vienetai | batonas (riekės) |
0.5 stiklinės | pienas |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | kiaušiniai (nebūtina) |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
1.5 valgomojo šaukšto | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | mairūnas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šašlykas pomidorų padažo marinate
- Ant grotelių keptos cukinijos
- Šonkauliukai su svogūnų ir paprikų padažu
- Suktinukai patale
- Menkės kukuliai
- Vištienos sparneliai
- Vištų sparneliai
- Sklindžiai su spirgais
- Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
- Pyragas su lašišos įdaru
- Traškūs vištienos gabalėliai
- Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
- Bulvių paplotėliai
- Blyninės picos iš bulvių
- Keptos seliavos su kiaušiniais
- Toskaniškas veršienos pjausnys
- Žuvies apkepas
- Kopūstų maltiniai
- Balta mišrainė
- Šašlykas marinuotas alumi ir medumi
Avienos maltiniai
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
800 gramų -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai, nebūtina,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Taukai (kiaulių),
1.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Juodieji pipirai
- Mairūnas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.
Komentarai (7)
-
Ausra Alytus
2011-06-17 12:13
skanu :-) :-) :-) :-) :-) :-)