Obuolius užpilkite 5 šaukštais vandens, įberkite šaukštą cukraus, įdėkite citrinos ar apelsino žievelių. Makaronus išbrinkinkite verdančiame, truputį pasūdytame piene (0,75 l). Tuo metu paruoškite užpilą: 0,25 l verdančio pieno sutirštinkite krakmolu ir, nukėlus nuo ugnies, įdėkite kiaušinio trynį; pasaldinkite šaukštu cukraus, įberkite vanilinio cukraus.
Makaronus sumaišykite su obuoliais ir užpilu. Sudėkite iki stangrumo išplaktą baltymą ir viską atsargiai išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į gerai išteptą stiklinę karščiui atsparią formą. Kepkite 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Apibarstykite trintais sausainiais ir kapotais riešutais ar migdolais.
Makaronų patiekalas paruoštas!
Makaronų ir obuolių apkepas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 500 gramų | obuoliai |
| 200 gramų | makaronai |
| 1 arbatinis šaukštelis | krakmolas |
| 4 valgomieji šaukštai | cukrus |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | sausainiai |
| šiek tiek | riešutai (kapoti) |
| šiek tiek | citrinos (žievelė) |
| šiek tiek | vanilinis cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkės apkepas su ryžiais
-
Kiaulienos troškinys su ryžiais
-
Makaronai su šonine
-
Makaronų apkepas (pigus ir skanus)
-
Spaghetti Carbonara su špinatais
-
Daniškas plovas
-
Spagečiai „bolognese“ su daržovėmis
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Makaronų apkepas
-
Paprastoji lazanija
-
Lazanija su baziliku
-
Nuostabioji paelija
-
Makaronai su sardelėmis
-
Greiti spagečiai su dešrelėmis
-
Ryžių rizotas
-
Makaronų apkepas su obuoliais
-
Saidos filė su ryžiais
-
Makaronai su migdolais, sūriu ir žolelėmis
-
Makaronų su dešra apkepas
-
Makaronai su vištiena
Makaronų ir obuolių apkepas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
500 gramų -
Makaronai,
200 gramų -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai - Druska
- Sausainiai
- Riešutai, kapoti
- Citrinos, žievelė
- Vanilinis cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Obuolius užpilkite 5 šaukštais vandens, įberkite šaukštą cukraus, įdėkite citrinos ar apelsino žievelių. Makaronus išbrinkinkite verdančiame, truputį pasūdytame piene (0,75 l). Tuo metu paruoškite užpilą: 0,25 l verdančio pieno sutirštinkite krakmolu ir, nukėlus nuo ugnies, įdėkite kiaušinio trynį; pasaldinkite šaukštu cukraus, įberkite vanilinio cukraus.
Makaronus sumaišykite su obuoliais ir užpilu. Sudėkite iki stangrumo išplaktą baltymą ir viską atsargiai išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į gerai išteptą stiklinę karščiui atsparią formą. Kepkite 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Apibarstykite trintais sausainiais ir kapotais riešutais ar migdolais.
Makaronų patiekalas paruoštas!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
