Obuolius užpilkite 5 šaukštais vandens, įberkite šaukštą cukraus, įdėkite citrinos ar apelsino žievelių. Makaronus išbrinkinkite verdančiame, truputį pasūdytame piene (0,75 l). Tuo metu paruoškite užpilą: 0,25 l verdančio pieno sutirštinkite krakmolu ir, nukėlus nuo ugnies, įdėkite kiaušinio trynį; pasaldinkite šaukštu cukraus, įberkite vanilinio cukraus.
Makaronus sumaišykite su obuoliais ir užpilu. Sudėkite iki stangrumo išplaktą baltymą ir viską atsargiai išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į gerai išteptą stiklinę karščiui atsparią formą. Kepkite 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Apibarstykite trintais sausainiais ir kapotais riešutais ar migdolais.
Makaronų patiekalas paruoštas!
Makaronų ir obuolių apkepas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
500 gramų | obuoliai |
200 gramų | makaronai |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | sausainiai |
šiek tiek | riešutai (kapoti) |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptos makaronų kriauklelės su sūrio padažu
- Itališki vamzdeliai su mėsa
- Ryžių pyragas su silke
- Ryžių apkepas
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Daniškas plovas
- Įdaryti makaronai
- Jautienos čili su makaronais
- Citrininiai ryžiai
- Moliūgų ir ryžių apkepas
- Spageti su lašiša ir krevetėmis
- Makaronai su gražgarsčių pesto padažu ir vyšniniais pomidorais
- Tagliatelle su grybų padažu
- Lazanija su veršiena
- Makaronai su moliūgu
- Olandiškas ryžių apkepas
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Vištiena su ryžiais
- Makaronai su avokadų padažu
- Makaronai su faršu
Makaronų ir obuolių apkepas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
500 gramų -
Makaronai,
200 gramų -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai - Druska
- Sausainiai
- Riešutai, kapoti
- Citrinos, žievelė
- Vanilinis cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Obuolius užpilkite 5 šaukštais vandens, įberkite šaukštą cukraus, įdėkite citrinos ar apelsino žievelių. Makaronus išbrinkinkite verdančiame, truputį pasūdytame piene (0,75 l). Tuo metu paruoškite užpilą: 0,25 l verdančio pieno sutirštinkite krakmolu ir, nukėlus nuo ugnies, įdėkite kiaušinio trynį; pasaldinkite šaukštu cukraus, įberkite vanilinio cukraus.
Makaronus sumaišykite su obuoliais ir užpilu. Sudėkite iki stangrumo išplaktą baltymą ir viską atsargiai išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į gerai išteptą stiklinę karščiui atsparią formą. Kepkite 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Apibarstykite trintais sausainiais ir kapotais riešutais ar migdolais.
Makaronų patiekalas paruoštas!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...