
600 gramų | upėtakis |
400 gramų | kuskusas |
60 gramų | žirneliai (žalieji (Bonduelle)) |
60 gramų | bonduelle california mix |
30 gramų | svogūnai (šalotas) |
150 gramų | sviestas |
0.5 litro | sultinys (daržovių) |
300 mililitrų | sultinys (žuvies) |
150 mililitrų | vynas (sausas, baltas) |
50 gramų | sūris (parmezano (tarkuotas)) |
1 vienetas | mėta (šviežios (šakelė)) |
1 vienetas | džiovintas raudonėlis (šakelė) |
1 vienetas | petražolės (šakelė) |
3 vienetai | citrinos |
60 gramų | aliejaus |
3 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | pipirai (juodieji ir baltieji) |
Iškeptą upėtakį patiekti ant kuskuso rizoto, arba šalia ant padažo.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta menkė majonezo padaže
-
Terrine kalakutienos ir vištienos
-
Kiaulienos šašlykas
-
Įdaryti makaronai
-
Žuvis tešloje
-
Kiaušinienė su varške
-
Varškės apkepas su cukinija ir paprika
-
Koldūnai su mėsa
-
Keptos bulvės su šonine ir sūriu
-
Krabų lazdelių kotletukai su majonezu
-
Paprikų laiveliai
-
Citrininė karka su keptomis daržovėmis
-
Kepta triušiena
-
Kepta šoninė
-
Kepta vištiena
-
Vėrinukai su žuvies kukulaičiais
-
Skrebučiai pusryčiams
-
Fusilli makaronai su Prancūzišku daržovių mišiniu
-
Pyragas su lašišos įdaru
-
Romos pjausnys iš sūrio
Keptas upėtakis su daržovių ir kuskuso rizotu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Upėtakis,
600 gramų -
Kuskusas,
400 gramų -
Žirneliai, žalieji (Bonduelle),
60 gramų -
Bonduelle California mix,
60 gramų -
Svogūnai, šalotas,
30 gramų -
Sviestas,
150 gramų -
Sultinys, daržovių,
0.5 litro -
Sultinys, žuvies,
300 mililitrų -
Vynas, sausas, baltas,
150 mililitrų -
Sūris, parmezano (tarkuotas),
50 gramų -
Mėta, šviežios (šakelė),
1 vienetas -
Džiovintas raudonėlis, šakelė,
1 vienetas -
Petražolės, šakelė,
1 vienetas -
Citrinos,
3 vienetai -
Aliejus,
60 gramų -
Česnakas,
3 skiltelės - Pipirai, juodieji ir baltieji
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kuskuso rizoto paruošimas: kubeliais supjaustytus šaloto svogūnus lengvai apkepti svieste ir įpilti baltą sausą vyną, nugarinti. Nugarinus vyną sudėti išvirtą kuskusą bei žalius žirnelius ir šaldytų „California“ daržovių mišinį. Viską užpilti sultiniu (nedideliu kiekiu) ir užvirti. Į paruoštą rizotą įdėti šviežio sviesto bei tarkuoto parmezano sūrio. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Kruopščiai išmaišyti.
Upėtakio paruošimas: nuvalytą ir nuplautą žuvį pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir susmulkintais česnakais. Iš balto vyno, citrinos sulčių ir aliejaus paruošti marinatą. Užpilti juo žuvį ir palikti šaldytuve 6 valandoms. Išimti žuvį, pašalinti marinato perteklių, pasūdyti, pabarstyti pipirais, apibarstyti miltais ir apkepti iki auksinės spalvos.
Padažo paruošimas: iškepus žuvį, nupilti aliejaus perteklių, įpilti vyno ir nugarinti. Įpilti žuvies sultinio ir trumpai pavirti. Įdėti sviesto ir virti kol padažas įgaus atitinkamą konsistenciją. Pagardinti pagal skonį druska, pipirais ir citrinų sultimis.
Iškeptą upėtakį patiekti ant kuskuso rizoto, arba šalia ant padažo.