![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
2 kilogramai | bulvių |
1 kilogramas | faršas (jautienos ir kiaulienos ) |
2 galvos | svogūnai |
2 žiupsneliai | druska |
2 vienetai | sūris |
1 vienetas | kiaušiniai |
10 vienetų | alyvuogių (juodosios) |
1 vienetas | morkos |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos bulvės folijoje, žarijose
-
Bulvytės su dešrelėmis
-
Bulvių kotletai su porais
-
Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
-
Bulviniai blynai su lašiša
-
Skaniosios bulvės su sūrio užpilu
-
Velykinis paršiukas
-
Žemaičių blynai su spirgučiais
-
Grilyje keptos bulvės
-
Pikantiškos bulvės
-
Pievagrybiai ant žarijų
-
Musak
-
Bulvių apkepas pagal Vanill
-
Raganos kepsniukas
-
Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
-
Kugelis kaimiškai
-
Skaniosios bulvytės
-
Sūrio kroketai
-
Keptos armonikos
-
Vištienos ir bulvių čenachai
Arkliukas "alia Žemaitis"
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Bulvės,
2 kilogramai -
Faršas, jautienos ir kiaulienos ,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 galvos -
Druska,
2 žiupsneliai -
Sūris,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Alyvuogės, juodosios,
10 vienetų -
Morkos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno) doze.
Supjaustome svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su faršu, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.
Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (faršą su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą. Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį. Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais. Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min. Skanaus.
Komentarai