| 2 kilogramai | bulvių |
| 1 kilogramas | faršas (jautienos ir kiaulienos ) |
| 2 galvos | svogūnai |
| 2 žiupsneliai | druska |
| 2 vienetai | sūris |
| 1 vienetas | kiaušiniai |
| 10 vienetų | alyvuogių (juodosios) |
| 1 vienetas | morkos |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sicilietiškas bulvių pyragas
-
Pikantiškos bulvės
-
Bulvių apkepas
-
Migdoliniai kotletėliai
-
Bulvių kotletai su porais
-
Bulvių kepsnys
-
Bulviniai vėdarai
-
Bulvinė pica
-
Čekiški bulviniai blynai
-
Varškėčiai su bulvėmis
-
Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
-
Švilpikai
-
Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
-
Naminiai bulvių traškučiai
-
Šviežios bulvės su grietinės padažu
-
Bulvinės bandelės
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Kugelis kaimiškai
-
Cepelinai su mėsa
-
Įdarytos bulvės
Arkliukas "alia Žemaitis"
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Bulvės,
2 kilogramai -
Faršas, jautienos ir kiaulienos ,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 galvos -
Druska,
2 žiupsneliai -
Sūris,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Alyvuogės, juodosios,
10 vienetų -
Morkos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno) doze.
Supjaustome svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su faršu, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.
Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (faršą su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą. Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį. Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais. Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min. Skanaus.

Komentarai