
2 kilogramai | bulvių |
1 kilogramas | faršas (jautienos ir kiaulienos ) |
2 galvos | svogūnai |
2 žiupsneliai | druska |
2 vienetai | sūris |
1 vienetas | kiaušiniai |
10 vienetų | alyvuogių (juodosios) |
1 vienetas | morkos |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Irinos bulvių iešmeliai
-
Bulvių patiekalas
-
Raganos kepsniukas
-
Bulviniai blynai su raugintais kopūstais
-
Apkeptos bulvės su sūriu
-
Vyžos iš bulvių
-
Bulvių vyniotinis
-
Vėdarai su cukinijomis
-
Faršu įdarytos bulvių "geldelės"
-
Bulviniai blynai su morkomis
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Blyninės picos iš bulvių
-
Bulviniai zrazai su jautiena
-
Sicilietiškas bulvių pyragas
-
Keptos armonikos
-
Bulviniai grybų sklindžiai
-
Įdarytos bulvės
-
Bulviniai blynukai
-
Bulvių pica
-
Bulviniai blynai su sūriu
Arkliukas "alia Žemaitis"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Bulvės,
2 kilogramai -
Faršas, jautienos ir kiaulienos ,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 galvos -
Druska,
2 žiupsneliai -
Sūris,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Alyvuogės, juodosios,
10 vienetų -
Morkos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno) doze.
Supjaustome svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su faršu, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.
Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (faršą su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą. Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį. Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais. Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min. Skanaus.
Komentarai