
2 kilogramai | bulvių |
1 kilogramas | faršas (jautienos ir kiaulienos ) |
2 galvos | svogūnai |
2 žiupsneliai | druska |
2 vienetai | sūris |
1 vienetas | kiaušiniai |
10 vienetų | alyvuogių (juodosios) |
1 vienetas | morkos |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skaniosios bulvės su sūrio užpilu
-
Čekiški bulviniai blynai
-
Keptos bulvės su žolelių aliejumi
-
Bulvės su grietine ir sūriu
-
Bulvių gėlytė su grybų įdaru
-
Blynai su razinom ir migdolais
-
Bulvės įdarytos daržovėmis
-
Įdarytos bulvės su vištienos faršu
-
Dešros tarta
-
Bulvių košė su vištiena
-
Su žalumynais keptos šviežios bulvės
-
Žemaičių blynai su spirgučiais
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Keptos armonikos
-
Bulviniai zrazai su grybų įdaru
-
Bulvių pyragėliai su grybais
-
Bulviniai blynai su raugintais kopūstais
-
Apkeptos bulvės su sūriu
-
Šviežios bulvės su grietinės padažu
-
Įdaryti bulvių kukuliai
Arkliukas "alia Žemaitis"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Bulvės,
2 kilogramai -
Faršas, jautienos ir kiaulienos ,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 galvos -
Druska,
2 žiupsneliai -
Sūris,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Alyvuogės, juodosios,
10 vienetų -
Morkos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno) doze.
Supjaustome svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su faršu, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.
Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (faršą su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą. Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį. Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais. Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min. Skanaus.
Komentarai