Cepelinai
AUTORIUS:
Sidona
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Lietuviškas, skanus, sotus patiekalas. Tinka ir svečiams pavaišinti. Lietuviškas, skanus, sotus patiekalas. Tinka ir svečiams pavaišinti. Sidona
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
2 kilogramai bulvių (iš Ilzenbergo dvaro ūkio)
šiek tiek krakmolas
Įdarui:
1 kilogramas jautienos faršas (iš Ilzenbergo dvaro ūkio)
1 vienetas svogūnai
1 skiltelė česnakas
1 žiupsnelis druska
1 žiupsnelis pipirai
Padažui:
300 gramų lašinukai
1 vienetas svogūnai
Patiekiant:
šiek tiek grietinė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
5 bulves išverdame ir sumalame mėsmale. Likusias sutarkuojame ir išsunkiame. Virtas bulves dedame į jau išsunktą bulvių masę, sudedame krakmolą ir trupučiuką pasūdome. Gerai išminkome.
2.
Į maltą jautieną dedame norimus prieskonius pagal skonį, česnako skiltelę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Gerai išminkome.
3.
Formuojame norimo dydžio cepelinus. Juos dedame į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu. Verdame apie 20 minučių.
4.
Padažui lašinukus supjaustome smulkiai ir kepiname ant keptuvės. Kai spirgučiai gražiai apkepa dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepiname.
5.
Cepelinus patiekiame su spirgučių padažu ir grietine. Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Cepelinai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Tešlai: Įdarui: Padažui: Patiekiant:
Autoriaus žodis: Lietuviškas, skanus, sotus patiekalas. Tinka ir svečiams pavaišinti. Sidona
Gaminimo eiga:
  1. 5 bulves išverdame ir sumalame mėsmale. Likusias sutarkuojame ir išsunkiame. Virtas bulves dedame į jau išsunktą bulvių masę, sudedame krakmolą ir trupučiuką pasūdome. Gerai išminkome.

  2. Į maltą jautieną dedame norimus prieskonius pagal skonį, česnako skiltelę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Gerai išminkome.

  3. Formuojame norimo dydžio cepelinus. Juos dedame į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu. Verdame apie 20 minučių.

  4. Padažui lašinukus supjaustome smulkiai ir kepiname ant keptuvės. Kai spirgučiai gražiai apkepa dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepiname.

  5. Cepelinus patiekiame su spirgučių padažu ir grietine. Skanaus :)

Receptą atsiuntė Sidona
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų