Tešlai: | ||
2 kilogramai | bulvių (iš Ilzenbergo dvaro ūkio) | |
šiek tiek | krakmolas | |
Įdarui: | ||
1 kilogramas | jautienos faršas (iš Ilzenbergo dvaro ūkio) | |
1 vienetas | svogūnai | |
1 skiltelė | česnakas | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 žiupsnelis | pipirai | |
Padažui: | ||
300 gramų | lašinukai | |
1 vienetas | svogūnai | |
Patiekiant: | ||
šiek tiek | grietinė |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žemaičių blynai
- Bulvytės su dešrelėmis
- Keptos česnakinės bulvės
- Bulvių pica
- Bulvių ir cukinijų pyragas
- Mėsos apkepas
- Bulvių casserole
- Virtų bulvių blynai
- Švilpikai (šiuškės)
- Bulvių kotletai
- Bulvių kroketai
- Bulviniai blynai (Kiek kitaip)
- Dešrelės su bulviniais blynais
- Bulvių kepsnys
- Bulvių vėdarai
- Musak
- Viktorijos bulvių apkepas
- Bulvių apkepas su šparagais
- Bulvių paplotėliai
- Bulvių ir špinatų apkepas
Cepelinai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Bulvės, iš Ilzenbergo dvaro ūkio,
2 kilogramai - Krakmolas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Jautienos faršas, iš Ilzenbergo dvaro ūkio,
1 kilogramas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
1 skiltelė -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Lašinukai ,
300 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Grietinė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
5 bulves išverdame ir sumalame mėsmale. Likusias sutarkuojame ir išsunkiame. Virtas bulves dedame į jau išsunktą bulvių masę, sudedame krakmolą ir trupučiuką pasūdome. Gerai išminkome.
Į maltą jautieną dedame norimus prieskonius pagal skonį, česnako skiltelę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Gerai išminkome.
Formuojame norimo dydžio cepelinus. Juos dedame į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu. Verdame apie 20 minučių.
Padažui lašinukus supjaustome smulkiai ir kepiname ant keptuvės. Kai spirgučiai gražiai apkepa dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepiname.
Cepelinus patiekiame su spirgučių padažu ir grietine. Skanaus :)
Komentarai (2)
-
Bronisłava
2019-07-09 20:07
Labai skanu,aćiù gerb .Sidona