Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''
AUTORIUS:
Ramutė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų sūris (Mascarpone )
360 gramų sausainiai (šokoladiniai ,,Selga'')
200 gramų grietinėlė 35 % (35 proc. riebumo)
80 gramų želė (braškių)
20 gramų želatina
200 gramų cukrus
175 gramai sviestas (kepiniams)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Gaminame torto pagrindą:
susmulkiname sausainius trintuvu ar mėsmale.
Tuomet išsitirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais.
Masę dedame į 26 cm tortinę su nuimamais šonais ir gerai paspaudžiame.
Dedame į šaldytuvą, kol darysime kremą.
2.
Kremas:
Išplakame grietinėlę su cukrumi.
Galima plakti šluotele arba mikseriu, kol masė padvigubės.
Tuomet sudedame Mascarponę ir vėl plakame, kol masė taps vienalytė.
3.
Želatiną užpilame 50 ml vandens ir pastatome 30 minučių išbrinkti.
4.
Išbrinkintą želatiną pašildome, kol ištirpsta granulytės ir pastatome atvėsti.
Atvėsintą želatiną atsargiai įmaišome į mascarponės sūrio masę. Ir gerai išmaišome, bet neplakame..
5.
Kremo masę pilame ant sausainių masės ir išlyginame.
Statome į šaldytuvą 2 valandoms.
6.
Kol stingsta kremas, pasidarome želė:
užviriname vandenį ir supilame želė pakelio turinį.
Maišome kol ištirps.
Statome atvėsti.
7.
Atvėsusią želė pilame ant mascarponės kremo viršaus ir dedame į šaldytuvą toliau stingti, bent 2-3 valandoms.
Tuomet torto viršus puošiamas, kaip patys norime :)
Aš dariau širdutės formos, tad teko truputį pavargti pjaustant :D
Torto viršų puošiau grietinėle.

Populiariausi receptai šią savaitę

Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''

Komentarai: 2
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Gaminame torto pagrindą:
    susmulkiname sausainius trintuvu ar mėsmale.
    Tuomet išsitirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais.
    Masę dedame į 26 cm tortinę su nuimamais šonais ir gerai paspaudžiame.
    Dedame į šaldytuvą, kol darysime kremą.

  2. Kremas:
    Išplakame grietinėlę su cukrumi.
    Galima plakti šluotele arba mikseriu, kol masė padvigubės.
    Tuomet sudedame Mascarponę ir vėl plakame, kol masė taps vienalytė.

  3. Želatiną užpilame 50 ml vandens ir pastatome 30 minučių išbrinkti.

  4. Išbrinkintą želatiną pašildome, kol ištirpsta granulytės ir pastatome atvėsti.
    Atvėsintą želatiną atsargiai įmaišome į mascarponės sūrio masę. Ir gerai išmaišome, bet neplakame..

  5. Kremo masę pilame ant sausainių masės ir išlyginame.
    Statome į šaldytuvą 2 valandoms.

  6. Kol stingsta kremas, pasidarome želė:
    užviriname vandenį ir supilame želė pakelio turinį.
    Maišome kol ištirps.
    Statome atvėsti.

  7. Atvėsusią želė pilame ant mascarponės kremo viršaus ir dedame į šaldytuvą toliau stingti, bent 2-3 valandoms.
    Tuomet torto viršus puošiamas, kaip patys norime :)
    Aš dariau širdutės formos, tad teko truputį pavargti pjaustant :D
    Torto viršų puošiau grietinėle.

Receptą atsiuntė Ramutė
Reklama:

Komentarai (2)


  • Aušra 2016-02-12 13:12

    Nuostabiai atrodo sluoksniai torto ir nebrangus tortas


  • Lina 2016-02-12 13:11

    labai skaniai atrodo :) bandysim šiandien šį receptuką


Daugiau receptų