0.5 stiklinės | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
0.5 vieneto | citrinos |
4 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 kilogramas | jūros lydeka |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Norvegiška menkė vasariškai
- Virta žuvis tešloje
- Salotos su šaltai rūkyta lašiša ir granatais
- Kepta balta žuvis (Tilapia)
- Ant garų kepta lašiša su prieskoniais
- Orkaitėje kepta lašiša
- Karpis, troškintas piene
- Kepta plekšnė padaže
- Lašiša su bulvių ir morkų koše
- Kepta menkė
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- Įdaryta lydeka
- Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
- Žuvis saldžiarūgščiame padaže
- Keptas karšis
- Farširuota lydeka
- Skumbrė su citrina
- Lydekos kepsneliai
- Tešloje kepta lašiša
- Žuvies ir daržovių apkepas
Troškinta lydeka
- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Kvietiniai miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalyta žuvis supjaustoma, pasūdoma, apibarstoma prieskoniais, pavoliojama miltuose, apkepinama aliejuje ir sudedama į puodą. Įpylus citrinos sulčių, sultinio ir įdėjus supjaustytų prieskoninių daržovių, troškinama 15—20 min. Baigiant troškinti supilama grietinė. Lydeka tiekiama pusdubenyje su padažu, kuriame buvo troškinta. Tinka valgyti su virtomis bulvėmis, pupelėmis.
Komentarai (12)
-
thailand
2011-01-05 09:25
Perskaičius ,,prieskoninės daržovės" man be morko ir svogūno taip pat rikiuojasi salieras, petražolės šaknis, porai, pastarnokai :-)
-
Ramunė
2009-04-24 19:11
Wilda, patikėk, valgio gaminime labai gerai nusimanau :-) bet atsakyti į Aistės klausimą išsamiai, deja, negalėjau, juk receptas ne mano ir netgi nebandytas ;-)
-
Wilda
2009-04-24 18:47
Ramune jai zmogus truputuka nusimano valgio gaminime tai zino kad sviestas yra skonio stiprintojas %-) .Sis receptas truputuka keistai apibudintas ,bet tikrai neblogas.
-
Ramunė
2009-03-20 12:24
Beje, man cias labai rtuksta zalumos - petrazoliu, krapu, baziliko...
-
Ramunė
2009-03-20 12:23
Jei kepame aliejuje, tai gal sviestas naudojamas troskinimui %-) . o del tu darzoviu - ko gero taip : mork ir svogunas :-D
-
Aistė
2009-03-20 11:53
O ką su sviestu daryt? Ir "prieskoninės daržovės" tai čia ta morka ir svogūnas? :nezinau: