200 gramų | kvietiniai miltai |
125 gramai | cukrus |
125 gramai | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
100 gramų | migdolai (ekstraktas) |
100 gramų | uogienė (marmeladas) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
2 lašai | migdolai (ekstraktas) |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
šiek tiek | pienas |
šiek tiek | gvazdikėliai |
1 vienetas | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Spurgos su įdaru
- Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
- Pyragas prie sultinio ar sriubos
- Šokoladinis pyragas su moliūgais
- Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
- Lengvai paruošiamas obuolių pyragas
- Varškės plokštainis
- Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu
- Morkų pyragas puodelyje
- Braškių pyragas
- Riešutų plokštainis (kugelis)
- Braškių ir bananų pyragas
- Šokoladinis tortas
- Slyvų pyragas
- Pyragas "Saldus lyg sapnas"
- Apkepas „Greitukas“
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir nektarinais
- Sūrio desertas
- Pynutės su šokoladu
- Onutės šimtalapis
Tikrasis Popiežiaus pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Cukrus,
125 gramai -
Sviestas,
125 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Migdolai, ekstraktas,
100 gramų -
Uogienė, marmeladas,
100 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Migdolai, ekstraktas,
2 lašai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis - Pienas
- Gvazdikėliai
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kvietinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame ant stalo. Viduryje miltų padarome duobutę ir suberiame cukrų, vanilinį cukrų, migdolų ekstraktą, gvazdikėlius, cinamoną, kiaušinio baltymą ir pusė trynio. Viską gerai išminkome. Tada dedame gabaliukais pjaustytą sviestą, suberiame migdolo riešutus, paberiame dar šiek tiek kvietinių miltų ir greitai išminkome. Jei tešla vis dėlto limpa prie rankų, palaikome ją kurį šaldytuve. Iš tešlos iškočiojame du lakštus: vieną supjaustome 16 - 20 vienodo pločio juostelių. Kitą įklojame į riebalais pateptą kepimo formą ir aptepame marmeladu, 1 cm nuo kraštų paliekame neteptą. Ant viršaus rombeliais dedame tešlos juosteles, aptepame jas likusio kiaušinio trynio dalies ir pieno suplaktu mišiniu. Pyragą kepame 175 - 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 25 - 30 min.