350 gramų | spelta šviesūs miltai |
200 gramų | pienas |
150 gramų | kvietiniai miltai |
150 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
125 gramai | sviestas |
80 gramų | vanduo |
30 gramų | šlapios mielės |
10 gramų | vanilinis cukrus |
5 gramai | druska |
5 gramai | cinamonas |
Po to, suberti arbatinį šaukštelį cukraus ir 40 g miltų – viską išmaišyti ir palikti, kol masė pakils (apie 15-20 min).
Viską išmaišyti, kad neliktų sausų miltų ir palikti 30-40 min.
Tuomet supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Palikti 10 min pailsėti.
Susukti į vyniotinį ir įdėti į riebalais išteptą kepimo formą.
Kildyti apie 1 val.
Per šį laiką pyragas turi apskrusti (susiformuoti plutelė).
Kai jis apskrus, sumažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Velykinis pyragas su įdaru
- Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Diena ir Naktis
- Evelinos varškės pyragas
- Abrikosinis pyragas
- Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
- Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
- Šokoladiniai keksiukai
- Vasaros slyvų pyragas
- Jogurtinis tortas
- Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
- Aguonų pyragas Kalėdoms
- Bulvių apkepas su šparagais
- Dieviškas obuolių pyragas
- Kurmio kalnelis
- Keksas "C"
- Medaus pyragas su riešutais
- Močiutės keksas
- Biskvitas su vyšniomis
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Spelta šviesūs miltai ,
350 gramų -
Pienas,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
125 gramai -
Vanduo,
80 gramų -
Šlapios mielės,
30 gramų -
Vanilinis cukrus,
10 gramų -
Druska,
5 gramai -
Cinamonas,
5 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į šiltą vandenį (25ºC) įdėti mieles ir ištirpinti.
Po to, suberti arbatinį šaukštelį cukraus ir 40 g miltų – viską išmaišyti ir palikti, kol masė pakils (apie 15-20 min).Į kitą dubenį supilti pieną ir 250 g kvietinių miltų bei pirma paruoštą mielių masę.
Viską išmaišyti, kad neliktų sausų miltų ir palikti 30-40 min.Po to, į dubenį su pastovėjusia mase suberti abiejų rūšių miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinius ir išmaišyti tešlą.
Tuomet supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Palikti 10 min pailsėti.Stalą pabarstyti miltais, tešlą šiek tiek iškočioti ir nubarstyti paviršių cinamonu (arba cinamono sumaišyto su cukrumi).
Susukti į vyniotinį ir įdėti į riebalais išteptą kepimo formą.
Kildyti apie 1 val.Pakilusio pyrago paviršių patepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje orkaitėje (200ºC).
Per šį laiką pyragas turi apskrusti (susiformuoti plutelė).
Kai jis apskrus, sumažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 minučių.