500 mililitrų | pienas |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
25 gramai | želatina |
šiek tiek | vanilė |
šiek tiek | medus |
šiek tiek | migdolai (malti) |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braškių gaiva
- Sūrio desertas
- "Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
- Plakta grietinėlė su uogomis
- Braškių putėsiai
- Varškės kremas su vaisiais
- Braškių grietinėlė
- Želė su vaisiais
- Arbūzų želė
- Rabarbarų drebučiai
- Morkų sulčių su manais putėsiai
- Varškės kremas su apelsinais
- Kuskuso desertas
- Citrinų putėsiai
- Žemuogių grietinėlė
- Šokolado putėsiai
- Svarainių ir manų putėsiai
- Vaisių desertas su grietinėle
- Duonos putėsiai
- Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
Pieno putėsiai su medumi ir migdolais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Pienas,
500 mililitrų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Želatina,
25 gramai - Vanilė
- Medus
- Migdolai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Migdolus sumalti. Želatiną užpilti šaltu vandeniu (maždaug puse stiklinės) ir palikti išbrinkti. Pieną sumaišyti su cukrumi ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol užvirs. Berti vanilės. Nukelti puodą nuo ugnies. Karštame piene ištirpinti želatiną (prieš dedant į pieną želatiną, nupilti vandenį, jei jo liko želatinai išbrinkus). Leisti masei atvėsti maždaug iki 30 laipsnių. Elektriniu plaktuvu išplakti masę iki tirštų putų. Pieno putėsius supilstyti į serviravimo indelius ir atšaldyti (užteks poros valandų). Prieš patiekiant aplieti medumi ir apibarstyti maltais migdolais.
Skanaus!