750 gramų | menkės |
200 gramų | svogūnai |
200 gramų | paprika |
200 gramų | salierai |
2 valgomieji šaukštai | kiaulienos lašiniai (kubeliais) |
0.5 litro | pienas |
500 gramų | bulvių (kubeliais) |
šiek tiek | žalumynų |
0.5 litro | sultinys (mėsos) |
2 valgomieji šaukštai | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | petražolės |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Juka
- Aštri meksikietiška sriuba
- Baltarusiška grybų sriuba
- Pupelių sriuba
- Sriuba "Sveikata"
- Lašišos galvyčių sriubytė
- Sriuba „Minestrone“
- Lukštuko čili sriubkošė
- Bulbienė
- Mamos žirnių sriuba
- Florentietiška špinatų sriuba
- Tiršta pievagrybių sriuba
- Itališka manų kruopų sriuba
- Sriuba su brokoliais
- Kaimiška sriubikė
- Trinta morkų ir moliūgų sriuba
- Lietuviška kopūstienė
- Grybų sriuba su sūriu
- Lašišos ir lešių sriuba
- Moliūgų ir kukurūzų sriuba
Pieniška žuvienė
- Paruošimo laikas:
-
Menkės,
750 gramų -
Svogūnai,
200 gramų -
Paprika,
200 gramų -
Salierai,
200 gramų -
Kiaulienos lašiniai, kubeliais,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas,
0.5 litro -
Bulvės, kubeliais,
500 gramų - Žalumynai
-
Sultinys, mėsos,
0.5 litro -
Grietinėlė, 35%,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvis supjaustoma porcijomis. Oda ir kaulai 30 min. paverdami 1,5L vandens kartu su gabalėliais supjaustytu salieru. Į kitą puodą suberiami žiedais supjaustyti svogūnai, saldieji ankštiniai pipirai, smulkiai supjaustyti likusieji salierai, kubeliais supjaustyti lašinukai. Viskas pakepinama, po to praskiedžiama žuvies sultiniu ir pienu. Bulvės 30 min. paverdamos su smulkiai supjaustytais prieskoniniais žalumynais, po to jos sudedamos į sriubą, kartu sukrečiami žuvies kubeliai. Viskas dar 10 min. paverdama ant nedidelės ugnies. Įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Prieš duodant valgyti, į kiekvieną lėkštę gausiai įberiama supjaustytų petražolių lapelių.