Paukštienos pyragas šventiniam stalui
AUTORIUS:
VšĮ "Kretingos maistas",
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai (šviežiai malti)
Tešlai:
0.5 kilogramo miltai
1 vienetas kiaušiniai
0.5 stiklinės jogurtas (natūralus)
0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
šiek tiek druska
Įdarui:
0.5 kilogramo vištiena
0.5 kilogramo kalakutiena
0.5 kilogramo varškė ( 9 proc. riebumo)
1 pakelis grietinėlės sūris
1 žiupsnelis krapai (kapoti)
1 žiupsnelis petražolės (kapotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Kalakutieną išvirkite, tada išgriebkite, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įberkite druskos ir pipirų. Varškę sumaišykite su grietinėlės sūriu ir žalumynais.
2.
Į persijotus miltus supilkite jogurtą, aliejų, druską. Išminkykite vientisą tešlą, padalinkite ją į dvi lygias dalis. Vieną tešlos dalį plonai iškočiokite ir įdėkite į riebalais išteptą skardą. Ant viršaus, į vidurį dėkite pusę sūrio mišinio masės, paliekant laisvus kraštus, kurie patepami kiaušinio plakiniu.
3.
Ant sūrio masės viršaus išdėliokite mėsos gabalėlius, ant jų - likusią varškės mišinio masę.Viskas apšlakstykite aliejumi. Ant viršaus uždėkite antrą iškočiotos tešlos lakštą. Pyrago kraštus, gražiai sujunkite. Pyragą papuoškite ir aptepkite kiaušinio plakiniu.
4.
4. Pyragą įdėkite į įkaitintą iki 180 °C temp. karščio orkaitę ir kepkite apie vieną valandą.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Paukštienos pyragas šventiniam stalui

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Tešlai: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Kalakutieną išvirkite, tada išgriebkite, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įberkite druskos ir pipirų. Varškę sumaišykite su grietinėlės sūriu ir žalumynais.

  2. Į persijotus miltus supilkite jogurtą, aliejų, druską. Išminkykite vientisą tešlą, padalinkite ją į dvi lygias dalis. Vieną tešlos dalį plonai iškočiokite ir įdėkite į riebalais išteptą skardą. Ant viršaus, į vidurį dėkite pusę sūrio mišinio masės, paliekant laisvus kraštus, kurie patepami kiaušinio plakiniu.

  3. Ant sūrio masės viršaus išdėliokite mėsos gabalėlius, ant jų - likusią varškės mišinio masę.Viskas apšlakstykite aliejumi. Ant viršaus uždėkite antrą iškočiotos tešlos lakštą. Pyrago kraštus, gražiai sujunkite. Pyragą papuoškite ir aptepkite kiaušinio plakiniu.

  4. 4. Pyragą įdėkite į įkaitintą iki 180 °C temp. karščio orkaitę ir kepkite apie vieną valandą.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė VšĮ "Kretingos maistas"
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų