4 vienetai | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | cukrus |
1 stiklinė | pienas |
0.5 stiklinės | aliejaus |
300 gramų | miltai |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
2 valgomieji šaukštai | cinamonas |
0.5 arbatinio šaukštelio | imbieras (milteliai) |
4 vienetai | obuoliai |
Baltymus išplakam iki standžių putų. Įmaišome į gautą masę. (turi gautis tirštesnė nei grietinės tirštumo masė).
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vynuogių pyragas
- Sūrio pyragas
- Varškės apkepas su bananais
- Paprastasis šokoladinis pyragas
- Šokoladinis biskvitas
- Pyragas "Trupinukas"
- Drezdeno tortas
- Šokoladinė vasara
- Slyvinis
- Greitas varškės apkepas
- Gaivusis pyragas
- Šokoladionis keksas
- Varškės "Extazy"
- Paprastasis keksas
- Varškinis pyragas su obuoliais
- Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
- Tešloje keptas rūkytas kumpis
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Miglės kakavinis pyragas
- Medaus tortas su želė ir kava
Obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Pienas,
1 stiklinė -
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Miltai,
300 gramų -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
2 valgomieji šaukštai -
Imbieras, milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Obuoliai,
4 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius nulupam, išimam sėklas, sutarkuojam (galima ir pjaustyt) sumaišom su 0.5 stiklinės cukraus, imbieru ir cinamonu.
Kiaušinių trynius atskiriam nuo baltymų. Trynius plakame su 1st. cukraus, pienu, aliejumi. Imaišome miltus, krakmolą, kepimo miltelius.
Baltymus išplakam iki standžių putų. Įmaišome į gautą masę. (turi gautis tirštesnė nei grietinės tirštumo masė).Kepame 180° temp. 35-40 min. (naudojau maždaug 18-20 cm skersmens formą. Kepiau silikoninei formoj tad nereikėjo nei patepti, nei kepimo popieriau).
Skanaus.
Komentarai (5)
-
Eimantas
2015-10-07 01:02
Skanus sitas tik man obuoliu biski per daug.