250 gramų | menkės (be kaulų) |
1 vienetas | svogūnai |
100 gramų | grybai |
3 vienetai | bulvių |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai (žuvies) |
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulviniai blynai su lašiša
- Lašišos šašlykas su paprikomis
- Keptas upėtakis
- Papuošta kepta lydeka
- Žuvies troškinys
- Marinuotas ir keptas upėtakis
- Žuvies paplotėliai
- Lašišos kepsneliai
- Žuvies pudingas
- Silkių užkandis kitaip - "Silkių mojito"
- Kepta marinuota menkė
- Redos lašiša
- Keptas starkis
- Žuvies blynukai
- Žuvies blyneliai su krevetėmis
- Tuno blyneliai
- Saidos filė su ryžiais
- Lašišos užkandėlė
- Skumbrė su citrina
- Žuvies užkepėlė
Menkės apkepas su grybais
- Paruošimo laikas:
-
Menkės, be kaulų,
250 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grybai,
100 gramų -
Bulvės,
3 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto - Juodieji pipirai
- Druska
- Prieskoniai, žuvies
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.