500 gramų | triušiena |
6 vienetai | bulvių |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
1 žiupsnelis | prieskoniai |
1 žiupsnelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žuvis saldžiarūgščiame padaže
- Keptas kumpis
- Kaukazietiškas šašlykas
- Varškės apkepas su cukinija ir paprika
- Varškės apkepo kvadratėliai
- Malta mėsa tešloje
- Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
- Vištienos krūtinėlės japoniškai
- Skani kiauliena "Funtikas"
- Fermentinio sūrio kotletai su krabų lazdelėmis
- Armėniškai keptas upėtakis
- Greiti lašišos kepsneliai
- Bulvių, cukinijų ir faršo kotletai
- Vegetariški čeburėkai
- Baklažanai įdaryti jautienos faršu
- Kepsnys su pomidorais ir špinatais
- Aštrios naminės dešrelės ant laužo
- Įdarytos parikos
- Žuvies kukuliai
- Bulviniai blynai su krabų lazdelėmis
Keptas triušis garstyčių ir medaus marinate
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Triušiena,
500 gramų -
Bulvės,
6 vienetai -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas -
Prieskoniai,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ant triušienos užberkite mėgstamų prieskonių, druskos, apšlakstykite aliejumi, kad mėsa taptu drėgnesnė. Atskirame dubenėlyje gerai išmaišykite šaukštą garstyčių ir medaus. Sukrėskite viską ant triušienos, išmaišykite ir palikite valandai kambario temperatūroje.
Bulves perpjaukite pusiau, apšlakstykite citrinu sultimis, kad nepajuoduotų, įberkite druskos, prieskonių ir trumpam palikite.
Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių, nes nuo medaus triušis gali prikepti. Išdėliokite triušienos gabaliukus, o į tarpus sudėkite bulves. Į skardą įpilkite šiek tiek vandens, užklokite folija ir kepkite orkaitėje 200°C temp. apie 40 - 60 min. Tada nuimkite foliją ir dar kepkite, kol gražiai paruduos.