Varškės apkepo kvadratėliai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Varškės apkepas skanus bet kuriuo dienos metu – pusryčiams, pietums ar vakarienei. Ryte varškės apkepas gali būti gardus pusrytis, per pietus – desertas, na, o vakare apkepą Varškės apkepas skanus bet kuriuo dienos metu – pusryčiams, pietums ar vakarienei. Ryte varškės apkepas gali būti gardus pusrytis, per pietus – desertas, na, o vakare apkepą galima valgyti ir vakarienei. Aš jau ne pirmą kartą kepu šį varškės apkepą ir vis supjaustau kvadratėliais. Tokius kvadratėlius labai patogu tiesiog pasiimti į ranką ir valgyti šaltus kaip skanų, sveiką užkandį. Šis varškės apkepas iškepa purus, minkštas, bet gana standus, dėl to patogu taip supjaustyti. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškė (9 proc. ar riebesnė)
3 vienetai kiaušiniai
170 mililitrų pienas
6 valgomieji šaukštai manų kruopos
5 valgomieji šaukštai cukrus
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
1 žiupsnelis druska
šiek tiek sviestas (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Manų kruopas užpilame pienu, išmaišome ir paliekame 15-20 min. išbrinkti.
2.
Varškę pertriname per sietelį.
3.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
4.
Viename dubenyje išplakame elektriniu plakikliu kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Plakame, kol masė pabals. Tada sudedame varškę, manų kruopas ir lengvai išplakame.
5.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su druska. Plakame tol, kol baltymai nebekrenta nuo plakiklio šluotelių. Baltymus atsargiai šaukštu sumaišome su varškės mase.
6.
Kepimo formą gerai ištepame sviestu ir sudedame varškės masę. Apkepą kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Ar apkepas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Prieš patiekiant apkepą supjaustome kvadratėliais ir, jei norite, galite apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su grietine ir uogiene. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Varškės apkepo kvadratėliai

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Varškės apkepas skanus bet kuriuo dienos metu – pusryčiams, pietums ar vakarienei. Ryte varškės apkepas gali būti gardus pusrytis, per pietus – desertas, na, o vakare apkepą ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Manų kruopas užpilame pienu, išmaišome ir paliekame 15-20 min. išbrinkti.

  2. Varškę pertriname per sietelį.

  3. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.

  4. Viename dubenyje išplakame elektriniu plakikliu kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Plakame, kol masė pabals. Tada sudedame varškę, manų kruopas ir lengvai išplakame.

  5. Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su druska. Plakame tol, kol baltymai nebekrenta nuo plakiklio šluotelių. Baltymus atsargiai šaukštu sumaišome su varškės mase.

  6. Kepimo formą gerai ištepame sviestu ir sudedame varškės masę. Apkepą kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Ar apkepas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Prieš patiekiant apkepą supjaustome kvadratėliais ir, jei norite, galite apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su grietine ir uogiene. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų