500 gramų | varškė (9 proc. ar riebesnė) |
3 vienetai | kiaušiniai |
170 mililitrų | pienas |
6 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | sviestas (formai patepti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaušinienė su pienu
- Paprastas varškės apkepas
- Cukinija su varškės įdaru
- Bulvių ir varškės apkepas
- Varškės apkepas
- Varškės ir bulvių plokštainis
- Turkiškai pagaminti kiaušiniai
- Kiaušinienė su varške
- "Ponios cepelinai"
- Omletas su grybais
- Olandiškas omletas
- Pyragas su braškėmis ir žele
- Varškės apkepas su žemuogėm
- Varškėčiai su bulvėmis
- Varškės apkepas su persikais
- Kiaušiniai garuose
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Varškės apkepas su razinomis
- Greitas varškės apkepas
- Florencijos kiaušiniai
Varškės apkepo kvadratėliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Varškė, 9 proc. ar riebesnė,
500 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Pienas,
170 mililitrų -
Manų kruopos,
6 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Sviestas, formai patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Manų kruopas užpilame pienu, išmaišome ir paliekame 15-20 min. išbrinkti.
Varškę pertriname per sietelį.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
Viename dubenyje išplakame elektriniu plakikliu kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Plakame, kol masė pabals. Tada sudedame varškę, manų kruopas ir lengvai išplakame.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su druska. Plakame tol, kol baltymai nebekrenta nuo plakiklio šluotelių. Baltymus atsargiai šaukštu sumaišome su varškės mase.
Kepimo formą gerai ištepame sviestu ir sudedame varškės masę. Apkepą kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Ar apkepas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Prieš patiekiant apkepą supjaustome kvadratėliais ir, jei norite, galite apibarstyti cukraus pudra arba patiekti su grietine ir uogiene. Skanaus!
Komentarai