2 valgomieji šaukštai | romas |
200 gramų | arbūzų |
150 gramų | cukrus |
20 gramų | želatina |
3 vienetai | mėta |
0.5 vieneto | apelsinų sulčių |
Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
- "Creme brulee" su DanSukker vaniliniu cukrumi su tikra vanile
- Citrinų putėsiai
- Rabarbarų drebučiai
- Šokoladiniai putėsiai
- Braškių gaiva
- Citrinų pudingas
- Kiaušinių baltymų tortas
- Žemuogių grietinėlė
- Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
- Svarainių ir manų putėsiai
- Vaisių desertas su grietinėle
- Duonos putėsiai
- Kuskuso desertas
- Sūrio desertas
- Gaivus uogų desertas
- Spanguolių putėsiai
- Želė su vaisiais
- Kavos ir ledų desertas
- Vaniliniai drebučiai žemuogių skraistėje
- Uogienės putėsiai
Arbūzų želė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Romas,
2 valgomieji šaukštai -
Arbūzai,
200 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Želatina,
20 gramų -
Mėta,
3 vienetai -
Apelsinų sultys,
0.5 vieneto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Arbūzą nuplauti, nusausinti, supjaustyti gabaliukais, išimti sėklas ir nupjauti žievę, o minkštimą sumalti elektriniu plaktuvu ar smulkintuvu.
Į arbūzo tyrę suberti cukrų, išmaišyti ir leisti pastovėti apie 30 minučių, jog gerai ištirptų cukrus.
Želatiną užpilti šlakeliu šalto vandens ir leisti išbrinkti. Želatiną ištirpinti ant garų atspariame karščiui indelyje ir sumaišyti su arbūzo mase bei apelsinų sultimis.
Tada į masę pilti romo ir gerai išmaišyti.
Masę išpilstyti į formeles ir palikti šaldytuve nakčiai, kad sustingtų.
Papuoškite mėtomis ar arbūzo gabalėliu.
Skanaus