Greiti vištienos kąsneliai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Iš tikrųjų, šie vištienos gabalėliai labai universalūs – galima patiekti kaip užkandį, panaudoti gaminant sumuštinį, taip pat jie gali būti vienas iš salotų ar Iš tikrųjų, šie vištienos gabalėliai labai universalūs – galima patiekti kaip užkandį, panaudoti gaminant sumuštinį, taip pat jie gali būti vienas iš salotų ar makaronų ingredientų. Kitaip tariant – kas kaip mėgsta, tas taip ir valgo. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės
2 vienetai kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas vanduo (šalto)
0.5 arbatinio šaukštelio druska
0.5 arbatinio šaukštelio juodieji pipirai
šiek tiek aliejaus
Pabarstymui:
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių
0.5 stiklinės miltai
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos milteliai
1 arbatinis šaukštelis česnako milteliai
1 arbatinis šaukštelis svogūnų milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Vištienos krūtinėlę padedame ant maistinės plėvelės, ant viršaus taip pat užtiesiame maistinę plėvelę ir vištieną gerai išmušame mėsos muštuku. Krūtinėlė turėtų būti ~1-1,5 cm storio. Tada krūtinėlę supjaustome į nedidelius kvadratėlius.
2.
Viename inde išplakame kiaušinius su vandeniu, druska ir pipirais.
3.
Kitame inde sumaišome džiūvėsėlius, miltus ir prieskonius, skirtus pabarstymui.
4.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.
5.
Imame po vieną vištienos gabalėlį, pirmiausia įmerkiame į kiaušinių plakinį, tada dedame į džiūvėsėlius ir kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gabalėliai įgauna auksinę spalvą. Vištienos nereikia perkepti, kitaip gabalėliai bus kieti. Iškeptus vištienos gabalėlius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu.
6.
Atšalusius vištienos kąsnelius galite pašildyti įkaitintoje orkaitėje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Greiti vištienos kąsneliai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Pabarstymui:
Autoriaus žodis: Iš tikrųjų, šie vištienos gabalėliai labai universalūs – galima patiekti kaip užkandį, panaudoti gaminant sumuštinį, taip pat jie gali būti vienas iš salotų ar ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Vištienos krūtinėlę padedame ant maistinės plėvelės, ant viršaus taip pat užtiesiame maistinę plėvelę ir vištieną gerai išmušame mėsos muštuku. Krūtinėlė turėtų būti ~1-1,5 cm storio. Tada krūtinėlę supjaustome į nedidelius kvadratėlius.

  2. Viename inde išplakame kiaušinius su vandeniu, druska ir pipirais.

  3. Kitame inde sumaišome džiūvėsėlius, miltus ir prieskonius, skirtus pabarstymui.

  4. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.

  5. Imame po vieną vištienos gabalėlį, pirmiausia įmerkiame į kiaušinių plakinį, tada dedame į džiūvėsėlius ir kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gabalėliai įgauna auksinę spalvą. Vištienos nereikia perkepti, kitaip gabalėliai bus kieti. Iškeptus vištienos gabalėlius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu.

  6. Atšalusius vištienos kąsnelius galite pašildyti įkaitintoje orkaitėje.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų