Trapieji spelta sausainiukai
AUTORIUS:
Spelta,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
740 gramų spelta šviesūs miltai
280 gramų cukrus
260 gramų sviestas (arba margarinas)
3 vienetai kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Sviestą (arba margariną) ir 140 g cukraus išsukti iki purios vienalytės masės.
Kiaušinius išplakti su likusiais 140 g cukraus.
2.
Į dubenį suberti Spelta miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
Tuomet supilti paruoštus sviesto bei kiaušinių plakinius ir gerai išmaišyti iki vientisos, kočiojimui tinkamos tešlos.
3.
Pabarstyti stalą miltais ir iškočioti apie 1 cm storio lakštą.
Supjaustyti tešlą norimos formos gabalėliais (arba naudokite sausainių formeles) ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sausainių paviršių galima apibarstyti mėgstamais skaldytais riešutais, kokoso ar migdolų drožlėmis.
4.
Kepti 10-15 minučių iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Trapieji spelta sausainiukai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą (arba margariną) ir 140 g cukraus išsukti iki purios vienalytės masės.
    Kiaušinius išplakti su likusiais 140 g cukraus.

  2. Į dubenį suberti Spelta miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
    Tuomet supilti paruoštus sviesto bei kiaušinių plakinius ir gerai išmaišyti iki vientisos, kočiojimui tinkamos tešlos.

  3. Pabarstyti stalą miltais ir iškočioti apie 1 cm storio lakštą.
    Supjaustyti tešlą norimos formos gabalėliais (arba naudokite sausainių formeles) ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
    Sausainių paviršių galima apibarstyti mėgstamais skaldytais riešutais, kokoso ar migdolų drožlėmis.

  4. Kepti 10-15 minučių iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Receptą atsiuntė Spelta
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų