Sviestą (arba margariną) ir 140 g cukraus išsukti iki purios vienalytės masės.
Kiaušinius išplakti su likusiais 140 g cukraus.

Trapieji spelta sausainiukai
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
740 gramų | spelta šviesūs miltai |
280 gramų | cukrus |
260 gramų | sviestas (arba margarinas) |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
2.
Į dubenį suberti Spelta miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
Tuomet supilti paruoštus sviesto bei kiaušinių plakinius ir gerai išmaišyti iki vientisos, kočiojimui tinkamos tešlos.
Tuomet supilti paruoštus sviesto bei kiaušinių plakinius ir gerai išmaišyti iki vientisos, kočiojimui tinkamos tešlos.
3.
Pabarstyti stalą miltais ir iškočioti apie 1 cm storio lakštą.
Supjaustyti tešlą norimos formos gabalėliais (arba naudokite sausainių formeles) ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sausainių paviršių galima apibarstyti mėgstamais skaldytais riešutais, kokoso ar migdolų drožlėmis.
Supjaustyti tešlą norimos formos gabalėliais (arba naudokite sausainių formeles) ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sausainių paviršių galima apibarstyti mėgstamais skaldytais riešutais, kokoso ar migdolų drožlėmis.
4.
Kepti 10-15 minučių iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sausainiai su riešutais
-
Kalėdiniai sausainiai
-
Sausainiai "paršiukai"
-
Kokosiniai sausainiai su šokoladu
-
Graikinių riešutų sausainiai
-
Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
-
Reino sausainiai
-
Gardūs kokosiniai sausainiukai
-
Paprasti sausainukai
-
Šokoladiniai biskvitai
-
Lapeliai su įdaru
-
Avižiniai sausainiai
-
Meduolinė karieta
-
Sausainiai su šokoladu
-
Baltijos pyragėliai
-
Žiedeliai
-
Migdolų nuga
-
Juostelės su džemu
-
Traškieji sausainiukai
-
Macarons
Trapieji spelta sausainiukai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Spelta šviesūs miltai ,
740 gramų -
Cukrus,
280 gramų -
Sviestas, arba margarinas,
260 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą (arba margariną) ir 140 g cukraus išsukti iki purios vienalytės masės.
Kiaušinius išplakti su likusiais 140 g cukraus.Į dubenį suberti Spelta miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
Tuomet supilti paruoštus sviesto bei kiaušinių plakinius ir gerai išmaišyti iki vientisos, kočiojimui tinkamos tešlos.Pabarstyti stalą miltais ir iškočioti apie 1 cm storio lakštą.
Supjaustyti tešlą norimos formos gabalėliais (arba naudokite sausainių formeles) ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sausainių paviršių galima apibarstyti mėgstamais skaldytais riešutais, kokoso ar migdolų drožlėmis.Kepti 10-15 minučių iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...