Tešlai: | ||
200 gramų | sviestas | |
550 gramų | miltai | |
200 gramų | grietinė | |
6 vienetai | kiaušiniai (tryniai) | |
Kremui: | ||
6 vienetai | kiaušiniai (baltymai) | |
2 stiklinės | cukrus | |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
Baltymus išplakti su cukrumi iki putų. Baigiant plakti įdėti citrinos rūgšties pagal skonį.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprastuoliai sausainukai
- „Torketti“
- Meduoliai
- Gardžios duonos lazdelės
- Trapūs sausainiai
- Kokosiniai sausainiai
- Žagarėliai “Gėlytės”
- Sausainiai "paršiukai"
- Sausainiai su migdolais
- Piršteliai su kmynais
- Kalėdiniai sausainiai
- Šokoladiniai sausainukai
- Sausainukai "Sraigės"
- Orandžiniai keksiukai
- Sausainiai "Margučiai"
- Šokoladiniai avižiniai sausainiukai
- Macarons
- Sausainiukai
- Meduolis baltarusiškai
- Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis ir riešutais
Švilpukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 58
-
Sviestas,
200 gramų -
Miltai,
550 gramų -
Grietinė,
200 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
6 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, baltymai,
6 vienetai -
Cukrus,
2 stiklinės - Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Suminkyti tešlą iš nurodytų produktų. Tešla turi būti minkšta. Padalinti ją į nedidelius rutuliukus (maždaug kiaušinio dydžio) ir įdėti į šaldytuvą.
Baltymus išplakti su cukrumi iki putų. Baigiant plakti įdėti citrinos rūgšties pagal skonį.Tešlos rutuliukus plonai iškočioti, aptepti baltymų kremu, padalinti į 8 trikampiukus. Kiekvieną trikampėlį suvynioti ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 170 °C temp. laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus.
Komentarai (3)
-
simona
2014-06-12 16:18
Gaivus labai :D
-
Agnė
2014-06-12 16:17
Skanu :)