Sezamo sėklas pakepinau sausoje keptuvėje 2-3 minutes.
Pakepintas sėklas sumaišiau su miltais, žiupsneliu druskos ir kakavos milteliais.
Į sausus produktus supyliau likerį, kiaušinį išplaktą su cukrumi, ištirpintą sviestą.
Gerai išminkiau.
Tešlą iškočiojau į ploną lakštą ir su formelėmis išspaudžiau sausainius.
Orkaitę įkaitinau iki 180° C. Kepiau 12-15 minučių.
Šokoladiniai sausainiai
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai | kakava |
1 valgomasis šaukštas | likeris (šokoladinis) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
3 valgomieji šaukštai | sezamas (sėklos) |
60 gramų | sviestas (kambario temperatūros) |
1 stiklinė | cukrus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiukai-pumpačiukai
- Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
- Morkų sausainiai
- Bananiniai sausainiai
- Sausainiai su šokoladu
- Barankėlės
- Songoko sausainiai
- Sausainiai su uogiene
- Švilpukai
- Cinamoniniai sausainiai
- Kepta eglutė
- Paprasti sausainukai
- Naminiai riestainiukai
- Sausainukai su kokosų drožlėmis
- Šokoladiniai sausainiai
- Avižinių dribsnių sausainiai
- Mini sausainėliai
- Sausainiai su šokoladu
- Imbieriniai elniukai
- Kriaušinės skarelės
Šokoladiniai sausainiai
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kakava,
2 valgomieji šaukštai -
Likeris, šokoladinis,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Sezamas, sėklos,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas, kambario temperatūros,
60 gramų -
Cukrus,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sezamo sėklas pakepinau sausoje keptuvėje 2-3 minutes.
Pakepintas sėklas sumaišiau su miltais, žiupsneliu druskos ir kakavos milteliais.
Į sausus produktus supyliau likerį, kiaušinį išplaktą su cukrumi, ištirpintą sviestą.
Gerai išminkiau.
Tešlą iškočiojau į ploną lakštą ir su formelėmis išspaudžiau sausainius.
Orkaitę įkaitinau iki 180° C. Kepiau 12-15 minučių.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Gabrielė
2016-04-24 19:45
Ar būtina naudoti tą likerį ? Ar galima vietoj kvietinių miltų naudoti kitos rūšies miltus ?
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...