1 vienetas | bananai |
250 gramų | miltai |
125 gramai | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
100 gramų | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | kakava |
Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 180° C temp. įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Traškūs šokoladiniai sausainiai
- Migdoliniai sausainiai
- Žagarėliai vakarui prie židinio
- Sausainiai "Riešutiniai"
- Sūrinukai
- Naminiai riestainiukai
- Voveraitės
- Kriaušinės skarelės
- Sausainiai su šokoladu
- Macarons
- Sausainiai su šokoladu
- Imbieriniai sausainukai
- Sausainiai su obuoliais
- „Torketti“
- Lapeliai su įdaru
- Imbieriniai sausainiai šeimai
- Kalėdiniai sausainiai
- Kalėdinės dėžutės
- Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
- Šventiniai sausainiai
Bananiniai sausainiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bananai,
1 vienetas -
Miltai,
250 gramų -
Cukrus,
125 gramai -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
100 gramų -
Kakava,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bananą sutrinti šakute. Miltus persijoti su kakava ir kepimo milteliais. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą ir sutrintą bananą.
Tešlą maišyti mikseriu, kol pasidarys gana stambūs trupiniai. Tuomet minkyti rankomis, kol gausis lygi elastinga tešla.
Iš tešlos formuoti 1,5 – 2 cm skersmens ritinėlius.Iš jų supjaustyti norimo dydžio sausainukus.
Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 180° C temp. įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių.Iškepusius ir atvėsintus sausainius pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Komentarai