2 vienetai | kiaušiniai |
315 gramų | miltai |
250 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
200 gramų | sviestas |
200 gramų | šokoladas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai su migdolais
- Sausainiai „Pirštukai“
- Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
- Avižų ir kokosų juostelės
- Kalėdiniai sausainiai
- Sausainiukai-pumpačiukai
- Sausainiai su saldainiukais vaikams
- Trapūs sausainiai
- Arbatiniai sausainiai
- Obuolių sausainiai
- Aguoniniai sausainėliai
- Piršteliai su aguonomis
- Greitas sausaininis pyragas
- Burnoje tirpstantys morengai
- Sausainiai su obuoliais
- Biskočiai
- Avižiniai sausainiai
- Žiemos skanumynas
- „Torketti“
- Sausainiai su cukraus glazūra
Sausainiai su šokoladu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Miltai,
315 gramų -
Cukrus,
250 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
200 gramų -
Šokoladas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinius, gerai išmaišome. Suberiame miltus, druską, kepimo miltelius ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome 100 g kapoto šokolado. Tešlą uždarome į sandarų indą ir dedame į šaldytuvą 1 val.
Imame tešlą arbat. šaukšteliu, delnais suformuojame kamuoliuką ir suplojame. Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 10- 12 min. Tarp sausainių palikite didelius tarpelius, nes kepdami jie plečiasi į šonus.
Iškepusius sausainius paliekame orkaitėje atvėsti, o tuo tarpu garuose išsilydome likusį šokoladą ir apliejame juo atvėsusius sausainius.
Komentarai (2)
-
Ooo
2014-08-05 18:58
Man sausainiai issiliejo ir pasidare pyragas :))