225 gramai | kvietiniai miltai |
200 gramų | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
75 gramai | kakava |
šiek tiek | druska |
3 lašai | vanilė (ekstraktas) |
3 vienetai | kiaušiniai |
125 gramai | lazdyno riešutai |
200 gramų | juodojo šokolado |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krekeriai
- Aguoniniai sausainėliai
- Juostelės su džemu
- Mėlynių žvaigždutės
- Grybukai
- Šokoladiniai sausainiai
- Olandiški sausainėliai su majonezu
- Kriaušinės skarelės
- Paplotėliai su bananais
- Meduolinė karieta
- Sausainiai su migdolais
- Kamelijos skanėstas
- Kalėdiniai imbieriniai sausainiai
- Sausainiai
- Naminiai riestainiukai
- Smėlinukai
- Sausainiai „Kalėdų eglutės“
- Sausainiai „Mano meilei“
- Sausainiai su šokoladu
- Austriški šokoladiniai sausainiai
Šokoladiniai biskvitai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
225 gramai -
Cukrus,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kakava,
75 gramai - Druska
-
Vanilė, ekstraktas,
3 lašai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Lazdyno riešutai,
125 gramai -
Juodasis šokoladas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ant kepimo skardos paskleisti riešutus, dėti į 170 0C orkaitę ir pakepinti apie 7 minutes. Išimti riešutus ir suberti į medvilninį rankšluostį, jį suvynioti ir patrinti, kad riešutų odelės nusiluptų. Ištepti sviestu kepimo skardą. Į vidurinio didumo dubenį suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius bei druską. Kitame inde suplakti kiaušinius, cukrų ir vanilę. Palaipsniui berti miltų mišinį, riešutus ir stambiai kapotą šokoladą. Viską maišyti, kol taps tiršta tešla. Iš jos suformuoti nestorą kokių 5-7 cm pločio ritinį ant kepimo skardos ir kepti 180 0C orkaitėje 25-30 minutes, kol taps kietokas paplotis. Išimti iš orkaitės ir 10 minučių palikti ant pjaustymo lentos, kad atvėstų. Supjaustyti paplotėlius maždaug 1 cm pločio griešinėliais. Sudėti juos į kepimo skardas atpjautąja puse žemyn ir kepti 170 0C apie 10-15 minučių, kol taps traškūs ir kietoki. Atvėsinkite ir ragaukite. Skanaus :)