Tešlai: | ||
150 gramų | sviestas | |
70 gramų | cukraus pudra | |
40 gramų | krakmolas | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
1 vienetas | kiaušiniai ((trynys)) | |
200 gramų | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai ((baltymai)) | |
Pabarstymui: | ||
3 arbatiniai šaukšteliai | cukrus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas | |
75 gramai | lazdyno riešutai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainiai su riešutais
- Trapi širdelė
- Skanūs sausainėliai
- Imbieriniai sausainukai
- Kamelijos skanėstas
- Sausainiai su migdolais
- Naminiai riestainiukai
- Alaus sausainiai
- Paprastuoliai sausainukai
- „Torketti“
- Songoko sausainiai
- Redos sausainiai
- Sausainiai su migdolais
- Smėlinukai
- Burnoje tirpstantys morengai
- Mini raguoliai
- Sausainiai
- Trapūs sausainiai
- Cinamoniniai sausainiai
- Krekeriai
Sausainukai su cinamonu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Sviestas,
150 gramų -
Cukraus pudra,
70 gramų -
Krakmolas,
40 gramų -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai, (trynys),
1 vienetas -
Miltai,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, (baltymai),
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Lazdyno riešutai,
75 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2-3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę.
Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu pabarstukams gana smulkiai sukapoti riešutus, sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti baltymą. Išimti dešreles iš šaldiklio ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotąja puse merkti į riešutų-cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180 C orkaitėje apie 10 min. Skanaus!