
Sausainukai su cinamonu
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai: | ||
150 gramų | sviestas | |
70 gramų | cukraus pudra | |
40 gramų | krakmolas | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
1 vienetas | kiaušiniai ((trynys)) | |
200 gramų | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
šiek tiek | druska | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai ((baltymai)) | |
Pabarstymui: | ||
3 arbatiniai šaukšteliai | cukrus | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas | |
75 gramai | lazdyno riešutai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2-3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę.
2.
Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu pabarstukams gana smulkiai sukapoti riešutus, sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti baltymą. Išimti dešreles iš šaldiklio ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotąja puse merkti į riešutų-cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180 C orkaitėje apie 10 min. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trapūs ryžių miltų sausainiai
-
Žiedeliai
-
Sausainiai „Kalėdų eglutės“
-
Skanūs sausainėliai
-
Meduolis su razinomis
-
Sausainiai "Žvaigždutė"
-
Vaikystės skarelės
-
Paprasti sausainukai
-
„Paršiukai“
-
Trapieji spelta sausainiukai
-
Kūčiukai
-
Kalėdiniai grybukai
-
Sausainiai su šokolado gabaliukais
-
Imbieriniai sausainukai
-
Kokosiniai sausainiai
-
Mini raguoliai
-
Mini sausainėliai
-
Sausainiai „Bangelės“
-
Trapūs žagarėliai
-
Avižiniai sausainiai
Sausainukai su cinamonu
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Sviestas,
150 gramų -
Cukraus pudra,
70 gramų -
Krakmolas,
40 gramų -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai, (trynys),
1 vienetas -
Miltai,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai, (baltymai),
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Lazdyno riešutai,
75 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Tešlai kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2-3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę.
Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu pabarstukams gana smulkiai sukapoti riešutus, sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti baltymą. Išimti dešreles iš šaldiklio ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotąja puse merkti į riešutų-cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180 C orkaitėje apie 10 min. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...