200 gramų | miltai |
110 gramų | sviestas |
100 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | rozmarinas |
1 sauja | moliūgų sėklos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gardžios duonos lazdelės
- Paprasti sausainukai
- Trapūs sausainiai
- Traškūs šokoladiniai sausainiai
- Amerikietiški sausainiai
- Cinamoniniai sausainiai
- Burnoje tirpstantys morengai
- Reino sausainiai
- Orandžiniai keksiukai
- Lapeliai su įdaru
- Sausainiai su saldainiukais vaikams
- Morkų sausainiai
- Sausainiai su riešutais
- Sausainiai "Riešutiniai"
- Saldžios juostelės
- Žiedeliai
- Sezamo sausainiai
- Smėlinukai
- Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
- Barankėlės
Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
200 gramų -
Sviestas,
110 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Rozmarinas,
1 žiupsnelis -
Moliūgų sėklos,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į trintuvo indą suberti persijotus miltus, cukrų, moliūgo sėklas ir supjaustytas rozmarino šakeles ir viską gerai sutrinti.
Viską suberti ant kambario temperatūros sviesto ir į jį įmušto kiaušinio ir gerai išmaišyti.
Tešla neturi lipti prie rankų.
Iš teškos suformuojamas volelis, jis suvyniojamas į polėvelę ir paliekamas šaldytuve pusvalandžiui. Išimtas iš šaldytuvo tešlos volelis nebekočiojamas, o iš karto supjaustomas 1-1,5 cm storumo ritinėliais.
Jie sudedami ant kepimo popieriaus, įspausti po kelias moliūgo sėklas.
Kepti 190 - 200 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes (priklausomai nuo sausainiukų storio). Skanaus.
Komentarai