
200 gramų | sviestas |
200 gramų | grietinė |
1 valgomasis šaukštas | vanduo |
šiek tiek | druska |
3 stiklinės | kvietiniai miltai |
Šaltą sviestą sukapoti gabaliukais ir sumaišyti su miltais, grietine, druska ir vandeniu. Tada dideliu peiliu kapojame viską kol tešla pradeda kibti ir suminkome greitai ją rankomis į vientisą gabalą.
Tešlą valandai dedame į šaldytuvą. Atšalusią tešlą padalinti į 2-3 gabalus ir iškočioti plonus blynus. Iškočiotą blyną su skryliams skirtu peiliuku suplaustyti (arba paprastu) supjaustyti kaip tortą spinduliais (kad gautūsi pailgi trikampiukai). Tada tuos spinduliukus aptepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti cukrumi bei cinamonu. Ant platesnių spinduliukų galų dėti po obuolio skiltelę ir suvynioti. Auvyniotus "paršiukus" aptepti kiaušiniu, sudėti į skardą ir kepti 30 min 170 C.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sausainiai
-
Migdolų nuga
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
-
Rūtos eglutės
-
Avižiniai sausainiai
-
Imbieriniai sausainukai
-
Sausainiai "Sveikuoliukai"
-
Sausainiai su migdolais
-
Aguoniniai sausainiai
-
Sausainiai
-
Kalėdinės dėžutės
-
Meduolinė karieta
-
Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
-
Imbieriniai sausainiai
-
Avižų ir kokosų juostelės
-
Sausainiai "Žvaigždutė"
-
Paprasti sausainukai
-
Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis ir riešutais
-
Morenginiai sausainiai
Sausainiai "paršiukai"

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
200 gramų -
Grietinė,
200 gramų -
Vanduo,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Kvietiniai miltai,
3 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Idarui dar reikės: Obuolių, cukraus, cinamono ir kiaušinių.
Šaltą sviestą sukapoti gabaliukais ir sumaišyti su miltais, grietine, druska ir vandeniu. Tada dideliu peiliu kapojame viską kol tešla pradeda kibti ir suminkome greitai ją rankomis į vientisą gabalą.
Tešlą valandai dedame į šaldytuvą. Atšalusią tešlą padalinti į 2-3 gabalus ir iškočioti plonus blynus. Iškočiotą blyną su skryliams skirtu peiliuku suplaustyti (arba paprastu) supjaustyti kaip tortą spinduliais (kad gautūsi pailgi trikampiukai). Tada tuos spinduliukus aptepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti cukrumi bei cinamonu. Ant platesnių spinduliukų galų dėti po obuolio skiltelę ir suvynioti. Auvyniotus "paršiukus" aptepti kiaušiniu, sudėti į skardą ir kepti 30 min 170 C.
Komentarai (8)
-
Ona
2017-04-09 20:15
Mergaites,sausainukai visai nieko.Mano dukra Vaivute iskepe tiesiog nerelus.
Patarimas:
Leiskit vaikams tvarkytis virtuveje
-
Ausra
2017-04-09 20:09
Sausainiai super mano vaikams labai patiko
-
Anna
2017-01-31 20:56
It suandien bandziau super gavosi irgi laikas Kurtis nurodytas yra perdaug as kepiau gas7 beveik 15min pabandyt tikrai verta ir lengva
-
reda
2012-08-02 15:29
super sausainiukai!!!! :super:
-
Giedre
2010-03-21 14:58
super sausainiai!!! tik as kepu juos trupuciuka kitaip, tesla tokia pat, tik vietoj obuolio ir cinamono dedu i vidu kriausiu uogiene -nu fantastiskas skonis gaunasi!! :super:
-
kamile
2009-10-05 19:03
visai nieko
-
dovile
2009-10-05 19:03
nesamoneeeeee :-( :-( :-( :-( :-(