Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniu. Į šią masę supilame apelsinų sultis ir vanilę, išmaišome. Po to suberiame kepimo miltelius ir miltus. Tešlą maišome šaukštu, o po to išminkome rankomis.
Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstytos lentelės arba stalo. Su peiliu arba su formelėmis išspaudžiame eglutės formos sausainius.
Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir pašauname į orkaitę.
Kepame apie 9-12 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje pagal Celsijų.
Iškepusius sausainius paliekame atvėsti. Po 20 minučių sausainius papuošiame maistiniais dažais (sumaišytais su cukraus pudra) ir pabarstukais.

Sausainiai „Kalėdų eglutės“
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
350 gramų | kvietiniai miltai |
225 gramai | sviestas |
225 gramai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | apelsinų sulčių |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaikystės skarelės
-
Cinamoniniai sausainiai
-
Smėlinukai
-
Mėlynių žvaigždutės
-
Alaus sausainiai
-
Kalėdinės dėžutės
-
Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
-
Avižinių dribsnių sausainiai
-
Grybukai
-
Šokoladiniai avižiniai sausainiukai
-
Avižų ir kokosų juostelės
-
Šokoladiniai sausainukai
-
Paprasti lietuviški sausainiai
-
Minkšti juodojo šokolado sausainiai
-
Voveraitės
-
„Torketti“
-
Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
-
Sausainiai
-
Žagarėliai vakarui prie židinio
-
Aguoniniai sausainėliai
Sausainiai „Kalėdų eglutės“
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Sviestas,
225 gramai -
Cukrus,
225 gramai -
Apelsinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniu. Į šią masę supilame apelsinų sultis ir vanilę, išmaišome. Po to suberiame kepimo miltelius ir miltus. Tešlą maišome šaukštu, o po to išminkome rankomis.
Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstytos lentelės arba stalo. Su peiliu arba su formelėmis išspaudžiame eglutės formos sausainius.
Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir pašauname į orkaitę.
Kepame apie 9-12 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje pagal Celsijų.
Iškepusius sausainius paliekame atvėsti. Po 20 minučių sausainius papuošiame maistiniais dažais (sumaišytais su cukraus pudra) ir pabarstukais.
Reklama:
Komentarai (3)
-
luka
2017-01-25 15:04
Skanu neišpasakytai
-
Erika
2016-12-23 16:58
O galima kakava vietos pabarstuku
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...