Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniu. Į šią masę supilame apelsinų sultis ir vanilę, išmaišome. Po to suberiame kepimo miltelius ir miltus. Tešlą maišome šaukštu, o po to išminkome rankomis.
Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstytos lentelės arba stalo. Su peiliu arba su formelėmis išspaudžiame eglutės formos sausainius.
Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir pašauname į orkaitę.
Kepame apie 9-12 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje pagal Celsijų.
Iškepusius sausainius paliekame atvėsti. Po 20 minučių sausainius papuošiame maistiniais dažais (sumaišytais su cukraus pudra) ir pabarstukais.
Sausainiai „Kalėdų eglutės“
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
350 gramų | kvietiniai miltai |
225 gramai | sviestas |
225 gramai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | apelsinų sulčių |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Imbieriniai sausainukai
- Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
- Greitas sausaininis pyragas
- Sausainiai su varške
- Piršteliai su aguonomis
- Meilės sausainiai
- Žaliosios eglutės
- Sausainiai "Šypsenėlės"
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Migdoliniai sausainiai
- Sausainiai su varške ir cinamonu
- Sausainukai "Sraigės"
- Austriški kalėdiniai sausainukai
- Mini sausainėliai
- Avižiniai sausainiai
- Skanūs sausainėliai
- Sūrio sausainiai su alyvuogėmis
- Kalėdiniai sausainiai
- Kūčiukai
- Kokosiniai sausainiai
Sausainiai „Kalėdų eglutės“
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
350 gramų -
Sviestas,
225 gramai -
Cukrus,
225 gramai -
Apelsinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniu. Į šią masę supilame apelsinų sultis ir vanilę, išmaišome. Po to suberiame kepimo miltelius ir miltus. Tešlą maišome šaukštu, o po to išminkome rankomis.
Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstytos lentelės arba stalo. Su peiliu arba su formelėmis išspaudžiame eglutės formos sausainius.
Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir pašauname į orkaitę.
Kepame apie 9-12 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje pagal Celsijų.
Iškepusius sausainius paliekame atvėsti. Po 20 minučių sausainius papuošiame maistiniais dažais (sumaišytais su cukraus pudra) ir pabarstukais.
Reklama:
Komentarai (3)
-
luka
2017-01-25 15:04
Skanu neišpasakytai
-
Erika
2016-12-23 16:58
O galima kakava vietos pabarstuku
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...