Kalėdinės dėžutės
AUTORIUS:
Urtė
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
50 gramų sviestas ((supjaustytas gabaliukais))
1 stiklinė rudasis cukrus
1 stiklinė medus
1 vienetas kiaušiniai
3 valgomieji šaukštai viskis
2 stiklinės miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo soda
1 arbatinis šaukštelis imbieras
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 vienetas kiaušinių baltymais
100 gramų cukraus pudra
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Ištirpinti sviestą, cukrų ir medų (ant lėtos ugnies). Tirpinti kol sviestas išsilydys. Palikti kol atvės iki kambario temperatūros.
2.
Į dubenį įpilti gautą masę ir įdėti kiaušinį, išmaišyti. Palengva berti miltus ir maišyti.
Įdėti cinamoną ir imbierą, išmaišyti. Turi gautis kočiojama tešla (tešla turi būti kieta, kad kepant nenukristų nuo stiklainio).
3.
Stiklainius paruošti: apvynioti kepimo popieriumi, galima patepti trupučiu sviesto, bet nedaug, kad nukristų kepant tešlą.
4.
Iškočioti tešlą apie 3cm storio, apvynioti stiklainius. Taip pat padaryti dėžučių padus ir dangtelius.
5.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti, kol tešla pakils ir bus pakankamai kieta (apie 30-45min).
6.
Pasiruošti glajų sulipinti detalėms: atskirti kiaušinio baltymą, suberti miltelinį cukrų, citrinos sultis ir gerai išmaišyti.
Jei glajus bus per skystas, įberti dar šiek tiek miltelinio cukraus. Kad patikimai sutvirtinti dėžutės sienas, glajus turi būti pakankamai tirštas.
7.
Palaukti kol atvės detalės ir atsargiai nuimti. Sulipinti ritinį su padu.
Puošti sienas, dangtelį, viską kas jums gražu!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdinės dėžutės

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Ištirpinti sviestą, cukrų ir medų (ant lėtos ugnies). Tirpinti kol sviestas išsilydys. Palikti kol atvės iki kambario temperatūros.

  2. Į dubenį įpilti gautą masę ir įdėti kiaušinį, išmaišyti. Palengva berti miltus ir maišyti.
    Įdėti cinamoną ir imbierą, išmaišyti. Turi gautis kočiojama tešla (tešla turi būti kieta, kad kepant nenukristų nuo stiklainio).

  3. Stiklainius paruošti: apvynioti kepimo popieriumi, galima patepti trupučiu sviesto, bet nedaug, kad nukristų kepant tešlą.

  4. Iškočioti tešlą apie 3cm storio, apvynioti stiklainius. Taip pat padaryti dėžučių padus ir dangtelius.

  5. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti, kol tešla pakils ir bus pakankamai kieta (apie 30-45min).

  6. Pasiruošti glajų sulipinti detalėms: atskirti kiaušinio baltymą, suberti miltelinį cukrų, citrinos sultis ir gerai išmaišyti.
    Jei glajus bus per skystas, įberti dar šiek tiek miltelinio cukraus. Kad patikimai sutvirtinti dėžutės sienas, glajus turi būti pakankamai tirštas.

  7. Palaukti kol atvės detalės ir atsargiai nuimti. Sulipinti ritinį su padu.
    Puošti sienas, dangtelį, viską kas jums gražu!

Receptą atsiuntė Urtė
Reklama:

Komentarai (4)


Daugiau receptų