Žagarėliai “Gėlytės”
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų miltai
60 gramų sviestas
150 gramų vynas (sausas, baltas)
150 gramų grietinė
150 gramų cukrus
šiek tiek druska (smulki)
3 vienetai kiaušiniai ( tryniai)
1 litras aliejus ((virimui))
šiek tiek cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Žagarėliai “Gėlytės”

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų