400 gramų | miltai |
60 gramų | sviestas |
150 gramų | vynas (sausas, baltas) |
150 gramų | grietinė |
150 gramų | cukrus |
šiek tiek | druska (smulki) |
3 vienetai | kiaušiniai ( tryniai) |
1 litras | aliejaus ((virimui)) |
šiek tiek | cukraus pudra |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladiniai avižiniai sausainiukai
- Austriški šokoladiniai sausainiai
- KŪČIUKAI
- Trys muškietininkai - sausainiukai
- Redos sausainiai
- Sausainukai su cinamonu
- Sluoksniuotos tešlos sausainiai su braškėmis
- Citrininiai sausainiai
- Grybukai
- Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
- Melomakarona - graikiškoms Kalėdoms
- Dideli Guliverio pirštai
- Orandžiniai keksiukai
- Kepta eglutė
- Sausainiai "Obuoliai pataluose"
- Kalėdiniai meduoliai
- Sausainiai su muskato riešutu
- Moliūginiai meduoliai
- Varškės sausainiai
- Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis ir riešutais
Žagarėliai “Gėlytės”
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
400 gramų -
Sviestas,
60 gramų -
Vynas, sausas, baltas,
150 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų - Druska, smulki
-
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Aliejus, (virimui),
1 litras - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!